HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer Samsun Şoförlü Araç Kiralama
24 Şubat 2025 Pazartesi Saat: 13:50

Cemal Enginyurt’tan Sert Tepki: "Sandıkta Göndereceğiz!"

CHP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Halk TV’de Sinem Fıstıkoğlu'nun sunduğu "Sansürsüz" programında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti'nin 8. Olağan Büyük Kongresi’nde muhalefeti hedef alan aç
Cemal Enginyurt’tan Sert Tepki: "Sandıkta Göndereceğiz!"

Kongrede Erdoğan’ın yeniden partinin genel başkanı seçilmesi ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) listesinin güncellenmesi dikkat çekti.

Erdoğan, kongrede muhalefeti ve Türkiye Sanayi ve İş Dünyası Confederation (TÜSİAD)’ı hedef alarak yaptığı konuşmada “Aklını başına al” ifadelerini kullanmıştı. Bu sözlere yanıt veren Enginyurt, “Ne yapacaksın? Sana ölene kadar muhalefet edeceğiz. Seni sandıkta göndereceğiz. Sen bildiğini ardına koyma, biz de bildiğimizi ardımıza koymayacağız. Ne yapacaksın ya? Bizi tek tek öldürecek misin?” dedi.

Kongrenin Şaibeli Olduğunu İddia Etti

Enginyurt, AK Parti Kongresi’nin şaibeli olduğunu vurgulayarak, “Ünal Karaman, Serap Yazıcı ne zaman partiye katıldılar da MYK’ye seçildiler? 1.607 delegeye 4 bin liradan saat dağıtılmış. Delegeye saat dağıtmak ne demektir? Bu rüşvet,” ifadelerini kullandı.

Hükümetin Çözümsüzlüğü Eleştirildi

Cemal Enginyurt, hükümetin muhalefeti hedef almak yerine, halkın ekonomik ve sosyal sorunlarına çözüm üretmesi gerektiğini belirtti. “Cumhurbaşkanı olarak sürekli muhalefeti tehdit edeceğine, 3.600 ek göstergeden faydalanamayan 500 bin memurun, 130 bin polisin hakkını versene,” dedi. Enginyurt, çocukların mülakatlarda elendiği için intihar ettiğini hatırlatarak, bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Geçmişe Dönüş Eleştirisi

Enginyurt, Erdoğan’ın sürekli geçmişe atıfta bulunmasına tepki gösterdi. “24 yıldır ülkeyi yönetiyorsun. Hâlâ dönüp dolaşıp 2000 yılına gidiyorsun. 24 yıldır yönettiğin ülkeyi anlat, ne yaptın? Açlık, sefalet had safhada. AKP’liler bile en çok ekonomik sıkıntıyı çekenler,” diyerek hükümeti eleştirdi.

Tutuklamalara Sert Tepki

Enginyurt, Erdoğan hükümetinin gazetecileri ve muhalifleri tutuklamasına da sert tepki göstererek, “Ümit Özdağ’ı hapse attın, ne oldu? Ümit Özdağ hapisten mücadelesine devam ediyor. Dün 13 gazeteciyi tutukladınız. Kimin sebebiyle? FETÖ’nün eski dinleme kayıtlarıyla insanları hapse atıyorsunuz. Niyetiniz belli!” dedi.

Enginyurt, baskılarla muhalefetin sindirilmeye çalışıldığını belirterek, “Hapse atsan ne olacak? 11 değil, 11 bin hapishane yapsan ne olacak? 12 Eylül’de de insanlar hapse atıldı. Yıllar sonra dönüp 12 Eylülcüler yargılansın diye referandum yaptınız. Demek ki hapse atmakla bu iş olmuyor, Sayın Erdoğan!” ifadelerini kullandı.

Son olarak, Enginyurt, “Önce halkın sorunlarını çöz!” çağrısında bulunarak, hükümete önemli bir mesaj verdi. HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler