- 10:17 Gürgentepe Belediyesi’nden Eğitime Destek
- 10:11 Fatsa - Ünye Karayolunda Tır Devrildi
- 10:01 Okul Sporları Halter İl Şampiyonası Sona Erdi!
- 09:40 İsmail Saymaz ve Fatih Altaylı hakkında soruşturma
- 09:24 Ulaş Tepe Türkiye’nin En Sevilen Başkanları Arasında!
- 17:19 Üç gün trafiğe kapatılacak
- 17:13 Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gazilere Teşekkür Etti
- 17:09 İki partiye kapıları kapattı
- 16:58 Bir araçta uyuşturucu ve tüfek ele geçirildi
- 16:48 İstinat duvarına çarpan tırın sürücüsü yaralandı
- 16:45 Yapı Ruhsatlarında Büyük Düşüş
- 16:44 Silah kaçakçılığı operasyonunda 1 zanlı yakalandı
- 16:44 Türk çayı ihracatı 19,8 milyon doları aştı
- 16:41 MEB, aileler için "veli rehberlik" kitaplarını yayımladı
- 16:40 A Milli Erkek Basketbol Takımı, yarın Macaristan'ı konuk edecek
Fındık Fiyatı
EMADDER TEMSİLCİSİ'NDEN EYT AÇIKLAMASI
Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) Trabzon Temsilcisi Özgür Yolcu, “2000’lilerin aslında amacı ne emekli olmak ne de EYT kapsamına dahil olmaktır. Bizleri yaralayan aynı ülke vatandaşı olduğumuz akranlarımızla, benzer ve hatta daha fazla primle ikinci sınıf vatandaş olarak hissetmemizi sağlayan adaletsizliktir " ifadelerini kullandı.
Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) Trabzon Temsilcisi Özgür Yolcu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde açıklama yaptı.
Yolcu, şunları söyledi: “3/3/2023 tarihinde yeniden düzenlemen EYT yasası, tüm çalışanlar için adil bir emeklilik düzenlemesi yerine, sadece 8/9/99 tarihi öncesi ile başlayan çalışanları kapsayan bir düzenleme olarak hayata geçmiştir. Bu nedenle 1 gün, 1 ay, 1 veya birkaç yıl işe geç başlanmış olması nedeniyle, akranların benzer ve hatta daha fazla prim günüyle emekliliğe ulaşmalarında 17/20 yil fark oluştur. Neredeyse insan ömrünün 1/4 lük süresi olan bu fark anayasanın eşitlik ilkesi ile bağdaşmadığı için basında 2000’liler olarak bilinen 8/9/99 tarihinden sonra işe başlayanlar açışından büyük bir mağduriyet doğurmuştur.
2000’lilerin aslında amacı ne emekli olmak ne de EYT kapsamına dahil olmaktır. Bizleri yaralayan aynı ülke vatandaşı olduğumuz akranlarımızla, benzer ve hatta daha fazla primle ikinci sınıf vatandaş olarak hissetmemizi sağlayan adaletsizliktir. Sokakta beraber oynadığımız, aynı dönemlerde okula, askere gittiğimiz aynı işyerinde çaliştiğimiz akranlarımız söz konusu tarih öncesinde işe başladıkları için emekli olma hakkını elde etmiştir.
Bu nedenle aynı işyerinde 43/45 yaşında emekli olup, çalışmaya devam eden bizden küçük arkadaşlarımızın ‘üzülmeyin sizde bir gün emekli olursunuz siz çalışın bize bakın’ vb. söylemlerine maruz kaldığımız için işyerlerinde çalışma barışı ve motivasyonumuz günden güne tükenmektedir. Ayrıca alışma hayatında olmaları ve ikinci bir geliri olması nedeniyle gelir eşitsizliği ve iş bulma konusunda rekabet gücümüzü de azaltıcı etki yaratmıştır.
Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve hükümetten talebimiz akranlar arasında oluşan bu adaletsizliğin psikolojik deformasyonun adil, makul, ölçülü bir kademelendirme ile yeniden düzenlemesidir. İşte o tarih, SGK literatürüne emeklilik düzenlemesi olarak değil, SGK’da adaletin sağlandığı gün olarak geçecektir.”
EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ