HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
29 Haziran 2024 Cumartesi Saat: 16:24

Milyonlarca Araç Sahibine Kötü Haber!

Milyonlarca araç sahibine kötü haber. Fiyatı 1 yılda yüzde 100'ün üzerinde artış gösterdi.
Milyonlarca Araç Sahibine Kötü Haber!

Yüksek enflasyon nedeniyle zorunlu trafik sigortası fiyatları hızla artarken, araç sahipleri sigorta yaptırmaktan caymaya başladı. Son dönemde ortalama 10 bin lira seviyesine çıkan zorunlu trafik sigortası primleri, vatandaşları alternatif çözümler aramaya yönlendiriyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, fiyat artışlarına sert tepki gösterdi.

Palandöken, "Zorunlu trafik sigortası fiyatlarında norm birliği sağlanması gerekiyor. Yedek parça ve araç fiyatlarındaki artışlar nedeniyle bu sigorta primleri geçen yıla göre yüzde 100'ün üzerinde arttı. Aynı araç için farklı sigorta acenteleri tarafından 6 ila 11 bin lira arasında değişen fiyatlar sunuluyor," şeklinde konuştu.

Araç sahipleri, 691 lira olan sigortasız araç kullanma cezasını ödemeyi tercih ederek zorunlu trafik sigortası yaptırmaktan kaçınıyorlar. Bu durum, trafikteki riskleri artırarak toplum güvenliğini tehdit edebilir.

Palandöken, yetkililere çağrıda bulunarak, "Fiyat artışlarıyla mücadele edilmeli ve vatandaşların zorunlu trafik sigortası yaptırmaları teşvik edilmelidir" dedi.

Konuyla ilgili resmi makamlardan henüz bir açıklama yapılmazken, vatandaşların maliyetlerin yüksekliği nedeniyle sigorta yaptırmaktan kaçındıkları belirtiliyor.

Haber Merkezi




Anahtar Kelimeler : Milyonlarca, Araç, Sahibine, Kötü, Haber!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler