HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
2 Temmuz 2024 Salı Saat: 11:24

Benzine, motorine, sigaraya, alkole zam geliyor!

3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon oranıyla birlikte otomatik olarak alkol ve sigaraya zam gelecek! Özel tüketim vergisi (ÖTV) yaklaşık yüzde 20 oranında zamlanacak.
Benzine, motorine, sigaraya, alkole zam geliyor!

Haziran ayı enflasyon verisinin 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanması beklenirken, bu verilerin ardından alkol ve sigaraya Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı yapılması planlanıyor. Özellikle ucuz sigaraların fiyatlarında önemli artışlar öngörülüyor.

En Ucuz Sigara 66 TL Olacak

Yüksek alkollü içeceklerin maktu ÖTV tutarının temmuz ayında %20 oranında zamlanarak 1.062 TL'den 1.275 TL'ye çıkması bekleniyor. Aynı şekilde, 56 TL'ye satılan en ucuz sigaranın fiyatı %20'lik zam ile 66 TL'ye yükselecek. 70 TL civarındaki sigaraların da yaklaşık 10 TL artacağı öngörülüyor.

Trafik Sigortasına da Zam Gelecek

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası primlerinde de artış yapılacağını açıkladı. SEDDK tarafından yayımlanan genelgede, 2024 yılı temmuz ayında uygulanacak primlerin, haziran ayına göre %3,5 oranında artırılacağı belirtildi. Genelgede, "14/07/2007 tarihli ve 26582 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası tarife uygulama esasları hakkında yönetmeliğin geçici 11. maddesinin 2. fıkrası uyarınca, 2024 yılı temmuz ayı için azami primler %3,5 artırılarak uygulanacaktır" ifadesine yer verildi.

Haber Merkezi




Anahtar Kelimeler : Benzine, motorine, sigaraya, alkole, zam, geliyor!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler