HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
22 Ağustos 2024 Perşembe Saat: 01:04

Vergi ve SGK Borcu Olanlara Yeni Karar

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci, vergi ve SGK borçlarıyla ilgili yeni yapılandırma düzenlemesi hakkında dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.
Vergi ve SGK Borcu Olanlara Yeni Karar

Cenkci, ekonomik krizle boğuşan vatandaşlar için bu yapılandırmanın büyük bir fırsat olabileceğini ifade ederken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in gündemindeki tahsil edilemeyen vergi borçlarının yapılandırılmasının kritik olduğunu söyledi.

Vergi ve SGK borçları yapılandırma sürecine dair konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci, bu sürecin kapsamlı olmasının borçlu vatandaşlar için büyük önem taşıdığını dile getirdi.

SGK prim borçları, vergi borçları ve genel sağlık sigortası borçlarının yapılandırma düzenlemesine dahil edilmesinin, hem kamu kurumları hem de vatandaşlar için büyük bir rahatlama sağlayabileceğini ifade eden Cenkci, yapılandırmanın geniş bir kapsamda uygulanmasının beklendiğini belirtti.

Cenkci, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in gündeminde yaklaşık 1,5 trilyon TL’lik tahsil edilemeyen vergi borçlarının olduğunu ve bunların yapılandırılmasının vatandaşlar için büyük önem arz ettiğini kaydetti.

Cenkci, Ekim ayında çıkarılacak Torba Yasaya eklenecek maddeyle getirilecek düzenlemelerin, peşin ödemelerde büyük indirim fırsatı sunarak vatandaşları teşvik etmeyi hedeflediğini belirtti. Fakat, bu teşviklerin başarıya ulaşabilmesi için doğru planlanma yapılması gerektiğinin altını çizdi. Cenkci, “Peşin ödeme kolaylıkları sağlanması, yapılandırmanın başarıya ulaşması için kritik” dedi.

BELEDİYELERİN BORÇLARI İÇİN FIRSAT!

Cenkci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından CHP’li belediyelerin SGK borçlarının açıklanmasıyla başlayan tartışmalar hakkında da değerlendirmelerde bulundu. AK Parti’li belediyelerin de SGK’ya borçlarınının bulunduğunu vurgulayan Cenkci, “Bu yeni yapılandırma düzenlemesi ile belediyelere de SGK borçlarını ödeme konusunda önemli bir fırsat sunacak” diye konuştu.

Mehmet Akif Cenkci, SGK prim borçları, vergi borçları, genel sağlık sigortası borçları gibi birçok borcun yapılandırmaya ilişkin düzenleme içerisinde yer almasının borcu bulunan vatandaşlar için büyük önem taşıdığını dile getirdi. “Bu yapılandırma ile hem kamu kurumları hem de vatandaşlar rahat nefes alabilirler.” ifadesini kullandı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı, yapılandırmaya ilişkin yeni düzenlemenin önemli bir adım olduğunu fakat vatandaşların borçlarını ödeyebilmeleri için ekonominin iyileştirilmesi gerektiğini söyledi. Cenkci, “Yapılandırma, borçlular için bir fırsat olabilir fakat uzun vadede sürdürülebilir çözümler sunulmalı" diye ekledi.

Kaynak: Halk TV




Anahtar Kelimeler : Vergi, ve, SGK, Borcu, Olanlara, Yeni, Karar

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler