HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
3 Eylül 2024 Salı Saat: 11:49

SON BAŞVURU TARİHİ 31 ARALIK

Çiftçilerin 2025 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül'de başladı başvurular 31 Aralık'ta sona erecek.
SON BAŞVURU TARİHİ 31 ARALIK

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan "Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" uyarınca, 2025 üretim yılı için Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül'de başladı ve 31 Aralık'ta sona erecek.

Başvurular 31 Aralık'tan sonra da yapılabilecek; edinilen veya kiralanan tarım arazileri için başvuru süresi, üretim yılının 30 Haziran'ına kadar uzatıldı. Ayrıca, çiftçilerin ÇKS'ye kayıtlı tarım arazilerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesi için başvuru dönemi ise 15 Mart-15 Nisan tarihleri arasında olacak.

Mart ayında taahhütnameye konu arazilere ilişkin ÇKS kayıtları için askı süresi 15-30 Temmuz olarak belirlendi. "Kuru" olarak beyan edilen arazilerin "sulu" olarak değiştirilmesi veya kaydedilmesi durumunda resmi belge talep edilecek; belgenin temin edilememesi halinde tespit komisyonu tarafından değişiklik yapılabilecek.

Ayrıca, ÇKS'ye veri girişi ve dosya kabulü için Bakanlıkça yetkilendirilen Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve ziraat odaları ile işbirliği protokolü kapsamında, süresi uygulanacak iller ve görev ve sorumluluklar Bakanlıkça belirlenecek.

UMUT DEMİR




Anahtar Kelimeler : SON, BAŞVURU, TARİHİ, 31, ARALIK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler