HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
8 Ekim 2024 Salı Saat: 17:01

Çin Türkiye'yi şikayet etti

Çin Halk Cumhuriyeti, Türkiye'yi Dünya Ticaret Örgütü'ne (DTÖ) şikayet etti. Çin, Türkiye'nin bazı ithalat politikalarını DTÖ'nün kurallarına aykırı bulduğunu belirtti.
Çin Türkiye'yi şikayet etti

Türkiye'nin Çin'den ithal edilen otomobillere ve şarj edilebilir hibrit araçlara getirdiği ek vergi uygulamaları, uluslararası ticaret alanında önemli bir tartışma başlattı. Geçen haziran ayında Türkiye, Çin'den ithal edilen tüm araçlara ek vergi koyarak, yerli otomotiv sektörünü koruma amacını güttüğünü belirtmişti. Bu adım, özellikle Çinli üreticilerin Türkiye'deki satışlarını etkiledi ve tepkilere yol açtı.

Eylül ayında şarj edilebilir hibrit araçların da ek vergi kapsamına alınması, Çin hükümetinin tepkisini daha da artırdı. Çin Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin bu uygulamalarını "ayrımcı önlemler" olarak değerlendirerek, Dünya Ticaret Örgütü'ne (DTÖ) başvurdu. Bakanlık, Türkiye'nin DTÖ kurallarını ihlal ettiğini öne sürerek, ek vergilerin "tipik bir korumacı önlem" olduğunu ifade etti. Çin, Türkiye'nin bu uygulamalarını derhal düzeltmesini talep etti.

DTÖ, Çin’in yaptığı şikayet üzerine ticari anlaşmazlıkları incelemeye başlayacak. Uyuşmazlık mekanizması çerçevesinde, DTÖ'nün ilk olarak taraflarla "konsültasyon" yapması bekleniyor. Bu süreç, Türkiye ile Çin arasındaki ticari ilişkilerin geleceği açısından önemli bir aşama olarak değerlendiriliyor.

Mehmet Emin Danış




Anahtar Kelimeler : Çin, Türkiye'yi, şikayet, etti

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler