- 17:19 Üç gün trafiğe kapatılacak
- 17:13 Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gazilere Teşekkür Etti
- 17:09 İki partiye kapıları kapattı
- 16:58 Bir araçta uyuşturucu ve tüfek ele geçirildi
- 16:48 İstinat duvarına çarpan tırın sürücüsü yaralandı
- 16:45 Yapı Ruhsatlarında Büyük Düşüş
- 16:44 Silah kaçakçılığı operasyonunda 1 zanlı yakalandı
- 16:44 Türk çayı ihracatı 19,8 milyon doları aştı
- 16:41 MEB, aileler için "veli rehberlik" kitaplarını yayımladı
- 16:40 A Milli Erkek Basketbol Takımı, yarın Macaristan'ı konuk edecek
- 16:39 Refakatçi hemşirenin ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı
- 16:35 Teğmenlerin Disipline Sevkine İlişkin Açıklama
- 16:36 Fındık Kabuğundan Aktif Karbon Üretilecek
- 16:19 Bakan Yumaklı Ordu’ya Geliyor
- 16:04 Diyarbakır anneleri evlatlarının yolunu gözlüyor
Fındık Fiyatı
‘TÜİK YA TAÇA YA DA SEPET DIŞINA ÇIKTI’
TÜİK tarafından dün açıklanan Mayıs ayı enflasyon rakamları, "hükümetin toplumun gerçeklerinden ne kadar uzakta olduğunu bir kez daha göstermiştir" diyen DEVA Partisi Ordu İl Başkanı Ercan Öktenay yüzde 2,98 olarak açıklanan Mayıs ayı enflasyonunu TÜİK'in nasıl belirlediğinin anlaşılamadığını ifade etti.
Bazı kalemler sepet dışı mı?
Yaptığı basın açıklamasında, vatandaşın gerçek enflasyonu ile TÜİK'in belirlediği enflasyon arasında iki katını aşan fark bulunduğunu söyleyen DEVA Partisi Ordu İl Başkanı Öktenay, son bir ayda sadece akaryakıta yüzde 4'e yakın zam geldiğini yanı sıra, elektrik ve doğalgaz ile ulaştırma fiyatlarına gelen zamların da hesaplamalarda yer aldığına inanmadığını belirterek "sepet dışı" mı? bırakıldı diye sordu.
Üretim zaafiyeti olan Ordu'nun durumu ne olacak?
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın da sıkça dile getirdiği gibi TÜİK'in "makyajlı" hesaplamalarla enflasyonu düşük göstermeye çalıştığı eleştirisi yapan Öktenay, "tarım ve sanayide yaşanan vazgeçişle zaten üretim yeteneğini kaybeden ülke ekonomisinin içinde bulunduğu krizi ortaya koyan bir diğer göstergenin de üretici fiyatları enflasyonu (ÜFE) 'ndaki artış olduğuna dikkat çekti.
Öktenay, ekonomide yapısal tedbirler alınması gerektiğini ileri sürerken, "üretici fiyatlarında bir yıllık artışın yüzde 132,16'yı bulması da kötü gidişatın göstergesidir. Bölgesel bazda bakıldığında üretimdeki zafiyetimizle Ordu zaten yüksek enflasyonu derinden hissetmektedir. Yani yıllık bazda enflasyon TÜİK hesaplamalarına göre -makyajlı da olsa- yüzde 73,50 ise bu rakamı siz Ordu için en az iki ile çarpın" dedi. Öktenay'a göre, özellikle Mayıs ayı enflasyon rakamlarına yapılan makyajla memur ve emeklinin maaşlarına daha fazla zam yapılmasının önü kesilmek istendi.
nHABER MERKEZİ