HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
10 Eylül 2024 Salı Saat: 10:00

Güzelyurt Mahallesi Sakinleri Çok Dertli..

Araştırmacı ve İlahiyatçı Yazar Hüseyin Deniz, 2024-2025 Eğitim Öğretim Döneminin başlaması vesilesiyle Güzelyurt Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti, daha sonra burada yaşayan mahalle sakinleri ile de sohbet ederek gözlemlerini yazdı.
Güzelyurt Mahallesi Sakinleri Çok Dertli..

Gazetemiz yazarı, Araştırmacı ve İlahiyatçı Yazar Hüseyin Deniz, 2024-2025 Eğitim Öğretim Döneminin başlaması vesilesiyle öncelikle Güzelyurt Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti, daha sonra burada yaşayan mahalle sakinleri ile de sohbet ederek gözlemlerini yazdı.

Aynı zamanda Şehit Halis Doğan İlkokulu Müdürlüğü görevini de üstlenen Güzelyurt Anadolu Lisesi Müdürü Cevdet Tok'tan okulları hakkında bilgi alan Yazar Hüseyin Deniz, Gölköy ilçemize bağlı Güzelyurt mahallesinde bulunan okulda şehirlere göç nedeniyle öğrenci sayısında düşüşler yaşandığını, böyle giderse okulun kapanma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Yeni eğitim ve eğitim dönemine girerken bu ziyaret esnasında öğretmen ve idarecilerin morallerinin yüksek olduğunu vurgulayan Yazar Hüseyin Deniz; "Eğitim öğretim döneminin yeni açılmış olması nedeniyle eski ve yeni öğretmenlerimizin birbirleriyle kaynaştıklarına ve neşeli olduklarına şahit oldum.

Hali hazırdaki ana binanın ortaokul ve lise olarak eğitime devam ettiğini ve yeni binanın da, yani Şehit Halis Doğan İlkokulu binasının içinde Anaokulu da olacağını ifade ettiler. Okullarında görev yapan 16 öğretmen bulunduğunu bunlardan 5 tanesinin sözleşmeli yani ücretli olaraktan görev yaptıklarını belirttiler.

Bu okullarda daha önceki yıllardaki eğitim gören öğrenci sayısı 250’nin üstünde olduğunu ve maalesef bu dört köyden oluşan Güzelyurt mahallesinden de şehire göç yaşanmış ve şu an sadece 46 tane öğrenciye hizmet verdiklerini bildirdiler.

Üzücü bir şey mi desem, talihsizlik mi desem bilmiyorum burası için çok yazık olur. Aldığım bilgilere göre buradaki öğrenci sayısı 40’ın altına düşerse okulun kapanma söz konusudur ve buna da bu konu ile ilgili yetkililerden acil bir çözüm bulunması gerekiyor" dedi.

YETERSİZ OLMAKLA BİRLİKTE BİR NEBZE DE OLSA SEVİNDİRİCİ DURUMDAN BAHSEDECEĞİM!

Daha önceleri Güzelyurt belde belediye için kullanılan binada özel bir sektör tarafından açılan tekstil fabrikasının Mahalleye katkı verdiğini ve burada çalışan işçilerin çocukları bir nebze de olsa okula gelen öğrenci sayısının 40’ın altına düşmemesi önlemiş ve buraya ve okulda okuyan öğrenci noktasında faydalıda olduğunu ifade eden Yazar Hüseyin Deniz, Güzelyurt mahalle sakinlerinin hizmet konusunda dertli olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti;

Burada bir yaşanmışsa yer vermek istiyorum. Türkiye Cumhuriyetine Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yapan, merhum Süleyman Demirel’i Türkiye’nin her yerinden istek ve talep için Ankara’da TBMM’de ziyarete gidenler olmuş. Merhum Demirel 'kimler var, kimler yok' diye sorgu sual edip bilgi almak istemiş.

Özel Kalem, 'efendim şu ilden şunlar var, bu ilden bunlar var; yol, su, elektrik istiyorlar. Talepleri çok efendim. Bir de kalabalık bir şekilde Ordulular bulunmakta efendim' demiş. Demirel, 'yavrum en önce Orduluları al, onların fazla bir talebi olmaz. Onlar yol, su, elektrik istemezler, hizmet istemezler; onların talebi ol olsa tayin işleri, torpil işleri olur' demiş. Gerçekten, günümüze baktığımız zaman bu ne kadar doğru bir tespitmiş. Buranın Belediyesi kapanınca artık buranın da bir cazibesi kalmamış. Yol konumunda çok muzdaripler, Öğretmen sayısı yetersiz, hiç kimse mecbur kalmayınca burayı tercih etmiyor, sağlık konumundan da durum aynı. Hizmet noktasında dersen yine öyle, halk dersen yine öyle; Kaderiyle başbaşa kalmışlar. 'Bu vatan bizim, biz de Türkiyeliyiz, bu bayrak altında yaşamaktan onur ve şeref duymaktayız' diyorlar. Onun için buranın insanları kaderiyle baş başa bırakılmamalı, hizmet noktasında eksiklerin giderilmesi ve tekrar eski haline döndürülmesi gerekir. Ben tekrardan yeni başlayan Eğitim ve Öğretim yılının hem Öğrencilerimize ve hem de Öğretmenlerimize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. Başarılı bir eğitim yılı geçirmelerini temenni etmekteyim."

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler