- 17:19 Üç gün trafiğe kapatılacak
- 17:13 Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gazilere Teşekkür Etti
- 17:09 İki partiye kapıları kapattı
- 16:58 Bir araçta uyuşturucu ve tüfek ele geçirildi
- 16:48 İstinat duvarına çarpan tırın sürücüsü yaralandı
- 16:45 Yapı Ruhsatlarında Büyük Düşüş
- 16:44 Silah kaçakçılığı operasyonunda 1 zanlı yakalandı
- 16:44 Türk çayı ihracatı 19,8 milyon doları aştı
- 16:41 MEB, aileler için "veli rehberlik" kitaplarını yayımladı
- 16:40 A Milli Erkek Basketbol Takımı, yarın Macaristan'ı konuk edecek
- 16:39 Refakatçi hemşirenin ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı
- 16:35 Teğmenlerin Disipline Sevkine İlişkin Açıklama
- 16:36 Fındık Kabuğundan Aktif Karbon Üretilecek
- 16:19 Bakan Yumaklı Ordu’ya Geliyor
- 16:04 Diyarbakır anneleri evlatlarının yolunu gözlüyor
Fındık Fiyatı
“MULTICULTI ART 4 YOU(TH)” ETKİNLİĞİ ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
"Multiculti ART 4 You(th)", Avrupa Birliği projesi olarak, sanat ve kültürü daha erişilebilir ve kapsayıcı hale getirme amacıyla, imkanları kısıtlı gençler dahil olmak üzere gençlerin yaratıcı uygulamalarını teşvik ediyor. Fransa’dan Amsed kuruluşu proje yürütücüsüdür, Türkiye’den Gazi Üniversitesi, Belçika’dan Famillies du Monde ve Yunanistan’dan Solidarity Tracks proje ortaklarıdır.
Proje kapsamında Multiculti Art projesiyle özdeş https://www.multicultiart.org/ isimli web sitesi ve bu site üzerinden hizmet veren bir eğitim platformu oluşturulmuştur. Platform farklı profillerdeki gençlerin girişimcilik becerilerini, özellikle de sanat ve kültür alanlarında sosyal girişimcilik becerilerini geliştirmelerine eşlik etmek ve desteklemekle ilgili teknik ve pedagojik becerilerin edinilmesi yoluyla e-eğitmen profillerinin geliştirilmesini hedeflemektedir. Bu platformun e-eğitmen rehberinin kolektif olarak oluşturulmasını sağlayacak ve e-eğitmenlerin misyonlarını doğru bir şekilde yerine getirmeleri için bir ilham kaynağı olacaktır. Platform 5 çevrimiçi eğitim modülüne sahiptir ve 5 dilde hizmet vermektedir: İngilizce, Fransızca, Felemenkçe, Türkçe ve Yunanca. Platformda yer alan bu kurslar yaygın eğitime uygun olarak hazırlanmış olup e-eğitmenler ile öğrenciler arasında online bir bağlantı sağlayacak altyapıya sahiptir.
Özgün ve temel bilgiler içeren bu 5 e-modüller, quizler, oyunlar ve uygulama çalışmaları ile keyifli bir öğrenme aracıdır. Ayrıca platform her kurstan sonra başarılı kullanıcıya sertifika imkanı sunmaktadır.
Gazi Eurodesk Takımının 10 kişilik ekibi ve diğer ortakların katılımıyla, Belçika’nın başkenti Brüksel’de üç günlük bir çalışma ziyareti gerçekleştirildi. Çalışma süresince tüm ortaklar platforumun geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve sürdürülebilirliği için çeşitli toplantılar ve grup çalışması etkinlikleri gerçekleştirdi. Bu çalışmanın sonucunda, yaygınlaştırma ve sürdürülebilirlik için stratejiler belirlendi. İlk olarak, proje ortaklarının en az 50 katılımcının yer aldığı bir yaygınlaştırma etkinliği düzenlenmesi yönünde bir hedef ortaya konularak ortaklarla mutabık kalındı. Bu hedef doğrultusunda, ilk yaygınlaştırma etkinliği Ankara’da Nergiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiştir. Yaygınlaştırma etkinliği, Dr.Öğr.Üyesi Tayfun Fındık’ın açılış konuşması ile başlamış ve Arş. Gör. Uğur Özdemir’in sunumu ile söyleşi havasında devam etmiştir.
Etkinlik boyunca katılımcılar Avrupa Birliği projeleri, Multiculti Art projesi ve platformun kullanımı hakkında bilgilendirilmiştir. Bununla beraber Brüksel çalışması ve çalışmanın sonuçlarından, geçici eylem planından, bahsedilmiştir.
Katılımcıların platformun ortak yöneticileri ve e-öğretmenleri; kültürel ve sanatsal girişimlerde bulunan gençler, sivil toplum (sanat ve kültür alanındaki kurumlar ve girişimciler), siyasi karar vericiler (belediye ve yerel makamların seçilmiş yetkilileri ve temsilcileri), yerel topluluk vatandaşları ve gönüllü yararlanıcılar; ve medya temsilcileri olmasına dikkat edilmiştir. Aynı zamanda Gazi Eurodesk Takımı yaygınlaştırma etkinliğine hem katılımcı olarak hem de etkinliğin organizasyonuna destek olmuştur. Etkinlik sonrasında soru-cevap kısmı olmuş katılımcılar proje ve platform hakkında sorularını proje ekibine iletme fırsatı bulmuştur.
Yaygınlaştırma etkinliği ile Multiculti Art platformu eğitim kaynaklarının kullanıcı sayısı arttırılmıştır. Ayrıca yerel yararlanıcılar arasında sanat ve kültür alanlarında sosyal girişimciliğin değeri konusuna vurgu yapılarak farkındalık oluşturulmuştur.