- 17:19 Üç gün trafiğe kapatılacak
- 17:13 Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gazilere Teşekkür Etti
- 17:09 İki partiye kapıları kapattı
- 16:58 Bir araçta uyuşturucu ve tüfek ele geçirildi
- 16:48 İstinat duvarına çarpan tırın sürücüsü yaralandı
- 16:45 Yapı Ruhsatlarında Büyük Düşüş
- 16:44 Silah kaçakçılığı operasyonunda 1 zanlı yakalandı
- 16:44 Türk çayı ihracatı 19,8 milyon doları aştı
- 16:41 MEB, aileler için "veli rehberlik" kitaplarını yayımladı
- 16:40 A Milli Erkek Basketbol Takımı, yarın Macaristan'ı konuk edecek
- 16:39 Refakatçi hemşirenin ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı
- 16:35 Teğmenlerin Disipline Sevkine İlişkin Açıklama
- 16:36 Fındık Kabuğundan Aktif Karbon Üretilecek
- 16:19 Bakan Yumaklı Ordu’ya Geliyor
- 16:04 Diyarbakır anneleri evlatlarının yolunu gözlüyor
Fındık Fiyatı
Rektör Adayı Aşkın: “Yerel Değerlerden Güç Alan Evrensel Bir Üniversite”
Yükseköğretim Kurumu (YÖK), Ordu Üniversitesi’nin de içinde bulunduğu 9 üniversiteye rektör başvuruları için şartları açıkladı.
Geçen dönemde ODÜ rektörlüğü için 56 isim başvuru yapmıştı. YÖK’ün başvuru sürecini başlatmasının ardından hangi isimlerin rektörlük için başvuru yapacağı ise merak ediliyor.
Başvuru yapan isimlerden biri Prof. Dr. Tayfun AŞKIN oldu. Aşkın, konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yazılı açıklamada bulundu.
Üniversiteler bulundukları bölgeye birçok katkıda bulunuyor
“Üniversiteler; bilimsel bilgiyi üreten, yayan ve mesleki eğitim veren evrensel kurumlardır.” Diyen Aşkın, üniversitelerin kuruldukları yörelere sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan birçok katkıda bulunduğunun altını çizerek: “Bu açıdan bakıldığında; 2006 yılında kurulmuş üniversiteler içerisinde temel görevlerini yerine getirmesine rağmen emsallerine göre hak ettiği konuma ulaşamamış Üniversitemizin de, bilgi toplumlarının oluşması misyonunu yüklenebilmesi için henüz uzun bir yolun başında olduğu görülmektedir.” dedi.
Saygın bir konuma ulaşmak ve rekabette üstünlük sağlayabilmek için yapılması gerekenler
Üniversitenin saygın bir konuma ulaştırılması ve rekabette üstünlük sağlayabilmesi için yapılması gerekenleri özetleyen Aşkın: “Yeni strateji ve politikalarla bezenmiş özgür akademik ortamı olan, yetkileri adaletli dağıtan, erişilebilir, dürüst, şeffaf, bütünleştirici, katılımcı, bireysel hak ve hukuka saygılı, akademik değerlere ve liyakate önem veren, her türlü farklılığın zenginlik olduğu inancını taşıyan ve birlikte yönetim modelini benimsemiş yeni bir anlayış ve dönüşüm içerisine girmesi ile ancak mümkündür.
Bu bilinçle; “Yerel Değerlerden Güç Alan Evrensel Bir Üniversite” olabilmek, 21. yüzyılda bölgesinde adından bahsettirebilecek öncü ve güçlü Ordu Üniversitemizin inşasını gerçekleştirebilmek ve üniversitemizi hak ettiği yerde konumlandırabilmek adına; kuruluşundan beri mensubu olmaktan onur duyduğum üniversitemizin;
• 2027’ye doğru tanınırlığı daha yüksek ve saygın bir üniversite olması,
• Çalışma ikliminin değişmesi,
• Çalışanı ve öğrencisi ile mutluluğu ve motivasyonu yüksek bir kurum haline gelmesi,
• Rekabette üstünlüğü sağlayabilmesi,
• Öğrenci merkezli, yaşayan ve sosyal çevreye sahip bir yerleşke üniversitesi olabilmesi,
• Kendi kaynaklarını üretebilmesi, geliştirebilmesi ve sürdürülebilir kılması,
• Kurumsal özgüvenin inşası ve aidiyet duygusunun yerleşmesi,
• Yerel değerlerden güç alması ve bunu devamlı kılması için
daha fazla sorumluluk almam gerektiğini düşünerek 2023-2027 dönemi Rektörlüğüne, Türkiye Yüzyılı yolunda Ordu Üniversitemizde de köklü bir değişimin gerekliliğine inanarak bir kez daha aday oldum.” açıklamasında bulundu.
Rektörün Görevi
Rektörlerin görevlerinden ve kendi yapacağı düzenlemelerden bahseden Aşkın: “Rektörün görevi; İdeallerini gerçekleştirmek isteyen akademisyenlere, idari personele ve öğrencilere destek olmak için olanaklar sağlamaktır. Atandığım takdirde; öğretimi, araştırmaları ve üretimi Üniversitemizde daha fazla önemseyerek, paylaşımcı, adil ve şeffaf bir anlayışın yerleşmesini sağlamak, başta akademisyenler olmak üzere tüm personelin ve öğrencilerin çalışma ortamını özgürleştirmeye, yaşam kalitesini ve sosyal çevrelerini iyileştirmeye ve Üniversitemizin şehrimizle olan bağlarını kuvvetlendirmeye öncelik vereceğim.
Ordu Üniversitemizde barışık bir çalışma iklimi oluşturmak, ulusal ve uluslararası saygınlığı arttırmak, akademik atama ve yükseltmelerde tek tipleştirme yerine çeşitliliklere olanak sağlamak, toplum–üniversite ilişkilerini güçlendirmek, akademik birikimin topluma yansımasına yardımcı olarak 21. yüzyılın gerçeklerine uygun saygın bir üniversite kültürünün yerleşmesini ve akademik zeminin evrensel niteliğe ulaşmasını sağlamak istiyorum.
Bu amaçla yola çıkarak; Üniversitemizin fiziksel ve finansal kaynaklarının, hepsinden daha da önemlisi büyük zorluklarla yetişmiş ve kaybı telafi edilemeyecek akademisyen kaynağının, daha verimli bir şekilde değerlendirilmesi, en önemli görevlerimden birisi olacaktır.
Bu değişimi ve ortaya çıkacak başarıyı öncelikle akademik ve idari personelimiz gerçekleştirebilir. Bu başarı; sadece başta akademisyenlerimiz olmak üzere Üniversitemizin değil, aynı zamanda şehriyle bütünleşmiş bir Ordu Üniversitemizin başarısı olacaktır. Ordu Üniversitemizde bilgi çağına ve toplumun ihtiyaçlarına uygun bir dönüşümün ve bilimsel bir öğretim sonucu oluşacak üretimin, özellikle akademisyen merkezli bir yapılanma ile tüm topluma çok yönlü katkılar sunabileceğine inanıyorum. Bu sürecin gerçekleşmesi yolunda siz değerli kamuoyunu bilgilendiriyor, Ordu Üniversitesi Rektörlük adaylığımı sizler vasıtasıyla tüm halkımızla paylaşıyor ve en içten saygılarımı sunuyorum.” ifadelerin eyer verdi.