- 17:19 Üç gün trafiğe kapatılacak
- 17:13 Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gazilere Teşekkür Etti
- 17:09 İki partiye kapıları kapattı
- 16:58 Bir araçta uyuşturucu ve tüfek ele geçirildi
- 16:48 İstinat duvarına çarpan tırın sürücüsü yaralandı
- 16:45 Yapı Ruhsatlarında Büyük Düşüş
- 16:44 Silah kaçakçılığı operasyonunda 1 zanlı yakalandı
- 16:44 Türk çayı ihracatı 19,8 milyon doları aştı
- 16:41 MEB, aileler için "veli rehberlik" kitaplarını yayımladı
- 16:40 A Milli Erkek Basketbol Takımı, yarın Macaristan'ı konuk edecek
- 16:39 Refakatçi hemşirenin ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı
- 16:35 Teğmenlerin Disipline Sevkine İlişkin Açıklama
- 16:36 Fındık Kabuğundan Aktif Karbon Üretilecek
- 16:19 Bakan Yumaklı Ordu’ya Geliyor
- 16:04 Diyarbakır anneleri evlatlarının yolunu gözlüyor
Fındık Fiyatı
“DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ”
Okullarda yapılan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerimizin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması, buna bağlı olarak da dili iyi kullanarak düşünce dünyasını geliştirmesi amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından hayata geçirilen "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"; Eğitim Kenti Ordu'muzda devam ediyor.
Bu kapsamda, Eğitim Kenti Ordu'muzda Bakanlığımız İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği ve Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kılavuzu doğrultusunda Müdürlüğümüz Ortaöğretim Birimi koordinesinde düzenli olarak yapılan toplantılar ve hazırlanan aylık eylem planları doğrultusunda öğrencilerimiz, dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyarak eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini öğreniyor; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfetmektedirler.
Ocak ayında "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında Ordu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Nagihan Baş tarafından okulöncesi dönemdeki çocuklara yönelik hikâye kitaplarının uyarlanması konusunda öğretmenlerimize eğitim verilmiştir. Okul öncesi öğretmenlerimize, zoom üzerinden iki farklı "Etkileşimli Kitap Okuma" semineri ile İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serhat Armağan Köseoğlu davet edilerek veli ve öğretmenlerimize yönelik "Projektif Bir Teknik Olarak Çocuk Resmi" konulu seminer düzenlenmiştir. Yazar buluşmaları gerçekleştirilerek uzmanlarımız sınıflara davet edilmiş öğrencilerimiz öğretmenleri eşliğinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirmişlerdir.
Proje kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencilerimize yönelik "Dede Korkut Hikâyelerinden Hareketle Hikâye Yazma Yarışması", lise öğrencilerimize yönelik "Divan-ı Lügati't Türk'ün Önemi ve Dilimizdeki Yeri Üzerine Deneme Yazma Yarışması" düzenlenerek yarışma sonrasında dereceye giren öğrencilerimize ödülleri takdim edilmiştir. Okullarımızda Anlamını Bul Etkinliği, Hikâye Yazma Yarışması, Anahtar Kelimelerle Hikâye Yazma Etkinliği, Dede Korkut Hikâyeleri Okumaları ve incelemesi, Hatırlamaca Etkinliği de düzenlendi.
Eğitim Kenti Ordu'muzda "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" çalışmalarımız, her kademede Pano Hazırlama, Afiş Yarışması, Afiş Sergisi, Dilimizin Zenginlikleri Okul Köşesi, Etkileşimli Kitap Okuma, VeliKatılımlı Etkileşimli Kitap Okuma vb. etkinliklerle devam etmektedir.