- 17:19 Üç gün trafiğe kapatılacak
- 17:13 Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gazilere Teşekkür Etti
- 17:09 İki partiye kapıları kapattı
- 16:58 Bir araçta uyuşturucu ve tüfek ele geçirildi
- 16:48 İstinat duvarına çarpan tırın sürücüsü yaralandı
- 16:45 Yapı Ruhsatlarında Büyük Düşüş
- 16:44 Silah kaçakçılığı operasyonunda 1 zanlı yakalandı
- 16:44 Türk çayı ihracatı 19,8 milyon doları aştı
- 16:41 MEB, aileler için "veli rehberlik" kitaplarını yayımladı
- 16:40 A Milli Erkek Basketbol Takımı, yarın Macaristan'ı konuk edecek
- 16:39 Refakatçi hemşirenin ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı
- 16:35 Teğmenlerin Disipline Sevkine İlişkin Açıklama
- 16:36 Fındık Kabuğundan Aktif Karbon Üretilecek
- 16:19 Bakan Yumaklı Ordu’ya Geliyor
- 16:04 Diyarbakır anneleri evlatlarının yolunu gözlüyor
Fındık Fiyatı
"TEKNOLOJİ ODAKLI ÖĞRENME SENARYOLARI", ÖĞRETMENLER İÇİN HAZIRLANIYOR
Öğrenme ortamlarında teknolojinin etkin kullanılmasını sağlayabilmek amacıyla Yenilik ve Eğitim Teknoloji (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğü tarafından, teknoloji odaklı öğrenme senaryolarının geliştirilmesi kapsamında ilkokul ve ortaokul kademelerinde öğretmenlere yönelik öğrenme senaryoları üretimine başlandı.
Teknoloji odaklı öğrenme senaryolarının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için yürütülen bu proje, öğretmenlerin senaryo hazırlayabilme becerilerini geliştirmeyi ve bu alanda uzman öğretmenler yetiştirmeyi, öğretmenlerin kendi imkânlarına uygunte knoloji odaklı öğrenme senaryoları hazırlamaları ve mesleki yeterliliklerini geliştirmelerini destekleyerek daha etkili ve verimli ders ortamları oluşturmayı hedefliyor.
Öncelikli olarak ilkokul (2, 3 ve 4. sınıflar) ve ortaokul (6, 7 ve 8. sınıflar) kademelerinden Millî Eğitim Bakanlığı öğretim programları doğrultusunda matematik, fen bilimleri, Türkçe, sosyal bilgiler, İngilizce, bilişim teknolojileri ve sınıf öğretmenlerine yönelik öğrenme senaryoları üretimine başlandı.
Teknoloji odaklı öğrenme senaryoları ile öğrenme ortamlarının zenginleştirilmesine destek olan EBA ve ÖBA platformlarının etkin kullanılması ve yenilikçi yaklaşımlarla öğrenci merkezli aktif öğrenme stratejilerinin uygulanması hedefleniyor.
İlk fazda, 6 branş öğretmeni ile görsel tasarımcı, ölçme ve değerlendirme uzmanları ve bilişim teknolojileri öğretmenlerinin yer aldığı ekiplerle üretim devam ediyor. Toplam 129 senaryo tamamlanarak 150 senaryonun ise inceleme ve düzenleme süreci devam ediyor.
Öğrenme ortamlarında teknolojinin etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayabilmek amacıyla teknoloji destekli öğrenmenin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar teşvik ediliyor. Bu kapsamda, Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde üretilen teknoloji odaklı öğrenme senaryoları ile öğretmenlerin bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik yenilikçi çalışmalar, senaryoların pilot uygulamaları ile niteliğinin artırılmasının yanı sıra hizmet içi eğitimlerle öğretmenlerin teknoloji odaklı senaryo geliştirme kapasite ve yeterliliklerinin artırılması çalışmalarına devam edilecek.