- 09:24 Ulaş Tepe Türkiye’nin En Sevilen Başkanları Arasında!
- 17:19 Üç gün trafiğe kapatılacak
- 17:13 Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gazilere Teşekkür Etti
- 17:09 İki partiye kapıları kapattı
- 16:58 Bir araçta uyuşturucu ve tüfek ele geçirildi
- 16:48 İstinat duvarına çarpan tırın sürücüsü yaralandı
- 16:45 Yapı Ruhsatlarında Büyük Düşüş
- 16:44 Silah kaçakçılığı operasyonunda 1 zanlı yakalandı
- 16:44 Türk çayı ihracatı 19,8 milyon doları aştı
- 16:41 MEB, aileler için "veli rehberlik" kitaplarını yayımladı
- 16:40 A Milli Erkek Basketbol Takımı, yarın Macaristan'ı konuk edecek
- 16:39 Refakatçi hemşirenin ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı
- 16:35 Teğmenlerin Disipline Sevkine İlişkin Açıklama
- 16:36 Fındık Kabuğundan Aktif Karbon Üretilecek
- 16:19 Bakan Yumaklı Ordu’ya Geliyor
Fındık Fiyatı
"DİJİTAL İÇERİK STRATEJİ BELGESİ" YAYIMLANDI
Eğitimde yenilikçi yaklaşımlar sunan Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK), "Dijital İçerik Stratejisi Belgesi"ni eğitim paydaşları ile paylaşıyor.
YEĞİTEK'in önümüzdeki yıllarda dijital içerik alanındaki vizyon, misyonu ve takip edeceği stratejileri ortaya koyma hedefiyle hazırlanan "Dijital İçerik Strateji Belgesi"; kılavuzlar, pratik ve uygulamaya dönük öz bilgiler içeriyor.
Belge, dijital içerik stratejisini daha net açıklayabilmek için dijital içeriğin ne olduğu gibi temel tartışmalardan hareket ederek alana dair kuramsal bir çerçeve çiziyor. Bu çerçeve doğrultusunda, EBA'da iki temel içerik tasarım stratejisinin takip edileceği vurgulanıyor.
Bunlardan ilki, EBA'da yer alan tek bir kazanımla eşlenmiş parçalı "Öğrenme Nesne"lerinin standartlara uygunluğuna göre tasnifi yapılarak seçilen kaliteli içeriklerin "Zenginleştirilmiş Kitap" hâline getirilmesi. Diğeri ise bütünsel bir çerçevede birden fazla kazanımla eşlenen ve farklı içerik türlerini bünyesinde barındıran "Öğretim Materyali" yaklaşımı ile öğretim programlarında yer alan kazanımları kapsayacak ve hem öğretmenin sınıf içinde hem de öğrencinin kendi zamanında kullanabileceği içeriklerin üretilmesi.
Her iki tasarım sürecindeki çalışmalarda, temel ihtiyaçlardan biri de standartların belirlenmesi. Bu doğrultuda Strateji Belgesi kapsamında her bir içerik türü için standartlar ve ihtiyaç duyulacak kılavuzlar oluşturuldu. Bu kılavuzlar ile "Dijital Erişilebilirlik" ilkelerine yer verilerek oluşturulan her bir içerikte öğrenenlerin dijital içerikler veya hizmetlere erişimlerini engelleyen unsurların ortadan kaldırılması hedefleniyor.
Bu strateji belgesi; sahadan, Genel Müdürlüklerden, ilgili kurum ve kuruluşlardan ve diğer tüm paydaşlardan geri dönüşler ile sürekli gelişen canlı bir doküman olma özelliğini taşıyor.
Görüş ve önerilerinizi [email protected] adresinden Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile paylaşabilirsiniz.
HABER MERKEZİ