- 17:19 Üç gün trafiğe kapatılacak
- 17:13 Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gazilere Teşekkür Etti
- 17:09 İki partiye kapıları kapattı
- 16:58 Bir araçta uyuşturucu ve tüfek ele geçirildi
- 16:48 İstinat duvarına çarpan tırın sürücüsü yaralandı
- 16:45 Yapı Ruhsatlarında Büyük Düşüş
- 16:44 Silah kaçakçılığı operasyonunda 1 zanlı yakalandı
- 16:44 Türk çayı ihracatı 19,8 milyon doları aştı
- 16:41 MEB, aileler için "veli rehberlik" kitaplarını yayımladı
- 16:40 A Milli Erkek Basketbol Takımı, yarın Macaristan'ı konuk edecek
- 16:39 Refakatçi hemşirenin ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı
- 16:35 Teğmenlerin Disipline Sevkine İlişkin Açıklama
- 16:36 Fındık Kabuğundan Aktif Karbon Üretilecek
- 16:19 Bakan Yumaklı Ordu’ya Geliyor
- 16:04 Diyarbakır anneleri evlatlarının yolunu gözlüyor
Fındık Fiyatı
İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ile Harita Genel Müdürlüğü arasında ders kitapları ile eğitim araç ve gereçlerinde kullanılmak üzere müşterek harita üretimine ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.
Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen "Harita Çalıştayları" neticesinde Millî Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü arasında ders kitapları ile eğitim araç ve gereçlerinde yer alan haritaların millî menfaatlere, bilimsel ilkelere uygun ve işlevsel bir şekilde kullanılması, haritaların kullanımda birlik sağlanması ve müşterek harita üretimine yönelik iş birliği protokolü imzalandı.
İş birliği kapsamında ders kitapları ile eğitim araç ve gereçleri içeriğinde yer verilen ve öğrenim sürecini derinleştirmek, zenginleştirmek ve desteklemek için önemli bir araç hâline gelmiş olan haritaların temel haritacılık prensipleri ve millî menfaatlere uygun olarak üretilmesini sağlamak ve "Kültür ve Gönül Coğrafyası Atlası"nın hazırlanması yönünde müşterek üretimlerin hayata geçirilmesi amaçlanıyor.
İmzalanan protokolle birlikte ders kitapları ile eğitim araç ve gereçleri içeriğinde yer verilen haritaların kullanımında birlik sağlanarak geçmişten günümüze kıta ve dünya haritalarında doğru ve eksiksiz bilgilerin kullanılması ve dezenformasyonun önüne geçilmesi hedefleniyor.
Bununla birlikte protokol kapsamında üretilen haritaların öğrenme süreçlerinde daha etkili bir şekilde kullanılması ve öğrencilerin coğrafi ve analiz yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olması bekleniyor.