HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
26 Haziran 2024 Çarşamba Saat: 16:16

Gülyalı’nın Tek Lisesi Kapanıyor

Ordu'nun Gülyalı ilçesinde bulunan ve tek lise olan Ayşe Şahin Çok Programlı Anadolu Lisesi, öğrenci sayısının düşmesi nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya.
Gülyalı’nın Tek  Lisesi Kapanıyor

Ordu'nun Gülyalı ilçesinde bulunan ve tek lise olan Ayşe Şahin Çok Programlı Anadolu Lisesi, öğrenci sayısının düşmesi nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. 

Liseden mezun olan Altınordu Belediyesi Basın Müdürü Dr. Onur Yılmaz, Gülyalılara okulun kapanmaması için kampanya başlatılması çağrısında bulundu.

Dr. Onur Yılmaz yaptığı açıklamada, “Gülyalı ilçe merkezinin tek lisesi olan, benim de mezun olduğum Ayşe Şahin Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin öğrenci sayısındaki düşüşe bağlı olarak kapanmak üzere olduğunu üzülerek öğrendim. Şehir merkezine yakın konumu, rahat ulaşım imkânıyla butik bir okul görünümündeki eğitim yuvasının kapanmasına göz yummamalıyız. Bizler bu okuldan mezun olarak üniversiteyi kazandık ve yaşama atıldık. Bizden önce de sonra da yüzlerce öğrenci mezun olarak kamu ve özel sektörlerde işe yerleşti. Bu okulun kapanması ilçemizin gelişimi için hiç iyi bir gösterge olmaz. Lisesi olmayan bir ilçe merkezi olabilir mi? Bunu kimseye anlatamayız!

Siyasetçisinden bürokratına herkesin okulumuzun kapanmaması için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Şunu unutmayalım ki ilçe dışındaki Anadolu Liseleri’nin akademik eğitim bakımından ilçemizdeki liseden üstün kalır yanı yok. Bunun en güzel örneği olarak kendimi gösterebilirim. Üniversite sınavına girdiğim 2006 yılında il 2.’si, Türkiye 928.’si olmuştum. Buradan aldığım eğitimle Türkiye’nin en iyi üniversitesine yerleştim ve “Dr.” unvanı alacak kadar akademik manada en üst seviyeyi gördüm. Bizleri yetiştiren her bir öğretmenimin ellerinden öpüyor, vefat edenleri rahmetle anıyorum.

Gelelim, okulumuzun kapanmaması için yapılması gerekenlere…

 Liseler için tercihler 28 Haziran’da başlıyor. Gerek Turnasuyu gerekse de ilçe merkezindeki ortaokuldan mezun olan öğrenciler belirlenerek aileler ve öğrenciler okulumuza kayıt noktasında ikna edilmelidir. Burada özellikle muhtarlarımıza ve yerel idarecilerimize büyük iş düşüyor. 

Kırsal ve uzak mahallelerden ulaşımla ilgili mevcut handikaplar ortadan kaldırılarak öğrencinin ulaşımı konusu cazip hâle getirilmelidir. 

Okul programları ileriye dönük kariyer meslekleri de kapsayacak biçimde düzenlenmeli ve çeşitlendirilmelidir. Böylece ilçe dışından da öğrenci çekilmesi noktasında adımlar atılmalıdır. 

Tanıtım faaliyetleri yalnızca ilçe merkezine yönelik yapılmamalı, Altınordu gibi yoğun nüfuslu bölgelerde de tanıtıma yönelik faaliyet yürütülmelidir. 

İlçemiz Gülyalı her şeyin en güzelin lâyık. Bunun için eğitim kurumlarımızın niteliğini artırmaya çaba harcamalıyız. Bir millet her nesilde yeniden doğar. Geleceğin Gülyalı’sını inşa edecek nesiller kendi içimizden çıkarak yarınlarımıza ışık olacak. Bunun için her alanda kurumlarımızı yaşatmalıyız. Umarım, bu çağrımız karşılığını bulur. Biz, elimizden geleni yapmaya her zaman hazırız. Çünkü biz bu ilçeye sevdalıyız” dedi.




Anahtar Kelimeler : Gülyalı’nın, Tek, Lisesi, Kapanıyor

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler