HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
27 Haziran 2024 Perşembe Saat: 14:32

“Laik ve Bilimsel Eğitim Tehlikede”

Eğitim Sen Ordu Şube Başkanı Nursen Kaymaz, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının sonunda eğitimde yaşanan sorunları eleştirdi.
“Laik ve Bilimsel Eğitim Tehlikede”

Eğitim Sen Ordu Şube Başkanı Nursen Kaymaz, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının sonunda eğitimde yaşanan sorunları eleştirdi.

Eğitim Sen Ordu Şube Başkanı Nursen Kaymaz, “2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının sonunda eğitimde yaşanan sorunların bizzat Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çözümsüzlüğe götürüldüğünü ve yapılan yasal düzenlemelerle dayatıldığını belirtti. Kaymaz, siyasi iktidarın kendi siyasal ve ideolojik hedefleri doğrultusunda attığı adımların, çeşitli vakıf ve derneklerle işbirliği halinde hayata geçirilen dini eğitim merkezli uygulamaların, öğrencileri, eğitim emekçilerini ve velileri doğrudan etkilediğini vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın son müfredatta eğitim sistemini dini kurallara göre biçimlendirdiğini belirten Kaymaz, laik-bilimsel eğitim anlayışına ve pedagoji bilimine aykırı bir içerik hazırlandığını ve uygulamaya başlandığını söyledi. Kaymaz, ÇEDES uygulamalarının doğrudan laik eğitimi ve laik yaşam tarzını hedef aldığını ve iktidarın siyasal ideolojisinin aracı olarak çocukları kuşattığını ifade etti. ÇEDES projesinin hem laikliğe hem de laik eğitim anlayışına temelden aykırı olduğunu dile getirdi.

Altınordu İlkokulu TÜGVA tarafından kuşatılırken Perşembe Kırlı İlkokulunda interaktif sınıf açılışlarının yapıldığı etkinliklerde bir sınıfın mescit haline getirilmesi 9-10 yaşlarındaki çocuklara başörtüsü ve takke takılarak önlerine rahle ve kuran konması ve tüm bunların protokol önünde yaşanması oldukça düşündürücüdür. Türkiye’de yıllardır bizzat iktidar eliyle hayata geçirilen ve birbirinden ayrı olması gereken eğitim alanı ile inanç alanlarını birbirine karıştırılmasına yönelik her türlü uygulamadan derhal vazgeçilmelidir”  dedi.




Anahtar Kelimeler : “Laik, ve, Bilimsel, Eğitim, Tehlikede”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler