HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
20 Temmuz 2024 Cumartesi Saat: 09:08

“EĞİTİM SİSTEMİ BALTALANMIŞTIR”

CHP Ordu İl Başkanı Bülent Akpınar, Altınordu Tahıl Pazarı’nda düzenlediği basın toplantısında, partisinin Ankara’da başlattığı 24 saatlik Eğitim Maratonu’nun sonuçlarını açıkladı.
“EĞİTİM SİSTEMİ BALTALANMIŞTIR”

CHP Ordu İl Başkanı Bülent Akpınar, Altınordu Tahıl Pazarı’nda düzenlediği basın toplantısında, partisinin Ankara’da başlattığı 24 saatlik Eğitim Maratonu’nun sonuçlarını açıkladı.

Akpınar, maratonun açılışında ve devamında eğitim sisteminin güncel sorunlarına dair kritik noktaları vurguladı: Akpınar, eğitim alanındaki sorunların sadece 24 saatlik bir etkinlikte konuşulacak kadar basit olmadığını belirtti. Şunları ifade etti: "Eğitim konuşmak için ne 24 saat, ne de 48 saat yeterli değil. Eğitim sistemimiz maalesef çağdaş, laik, bilimsel ve kamusal bir hizmet anlayışına sahip değil. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz eğitimde yaşanan eksikliklerden muzdarip. Ülkemizin en Akpınar, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni eleştirdi ve modelin bilimsel verilerle desteklenmediğini belirtti: "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne bilimsel verilerle karşı çıkmaktayız. Bu program, ihtiyaç analizi yapılmadan hazırlanmıştır, eğitim programları geliştirme ilkelerine ve akademik etik kurallarına uygun değildir. Ayrıca, program çerçevesinde hazırlanacak ders içerikleri ve materyallerinin geliştirilmesi için yeterli süre verilmemiştir ve pilot çalışmalar yapılmadan uygulamaya konmak istenmektedir." denildi. Öğretmen maaşları ve mülakat sistemine dair de sert eleştirilerde bulunan Akpınar, şu değerlendirmelerde bulundu: "2002 yılında 68 bin olan atanmamış öğretmen sayısı AK Parti iktidarında 1 milyona yükseltilmiştir. Öğretmenlerimiz yoksulluk sınırının altında maaşlarla çalışmakta, eğitim mesleği itibarsızlaştırılmaktadır. Mülakatlar, yüksek standartları olan bir ölçme aracı değildir. İktidar, öğretmenlerimizi kendi amaçları doğrultusunda elemeye devam etmektedir." konuştu.

Akpınar, CHP’nin eğitim mücadelesinin süreceğini belirterek, eğitim sisteminin çağdaş ve bilimsel temellere dayandırılması gerektiğinin altını çizdi: "Cumhuriyet Halk Partisi olarak, eğitim sisteminin her alanındaki tahribatı dile getirmeye ve çözüm önerilerimizi sunmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi AK Parti’nin karanlığından korumak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Eğitim hakkı, kamusal bir hizmet olarak korunmalıdır. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, 'Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.'" dedi. 

BAHAR BALCI




Anahtar Kelimeler : “EĞİTİM, SİSTEMİ, BALTALANMIŞTIR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler