HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
7 Ağustos 2024 Çarşamba Saat: 08:42

Genç Beyinler Projesi Tanıtıldı

Proje, 12 Temmuz 2024 tarihinde protokolün imzalanması ile başlamış olup, proje faaliyetleri bir yıl sürecek.
Genç Beyinler Projesi Tanıtıldı

T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün 2024 proje çalışmaları kapsamında Genç Düşler Atölyesi Derneğinin yürütücülüğünde Ordu Üniversitesi, Altınordu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ile Ordu TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ortaklığında hazırlanan "Genç Beyinler - Dezavantajlı Özel Yetenekli Çocuklar İçin Teknik Bilimler ve Sosyal Uyum" adlı proje başladı.

Projenin hedef kitlesi, üstün yetenekli ve dezavantajlı durumda bulunan farklı zihinsel, duyuşsal, sosyal, fiziksel ve sezgisel özelliklere sahip 60 kişilik öğrenci grubunu, öğrencilerin ailelerini, eğitim gördükleri okulların idareci ve öğretmenlerini kapsıyor.

Proje kapsamında fabrika otomasyon sistemleri eğitimi, temel elektrik elektronik eğitimi, savunma elektronik uygulamaları eğitimi, değerler eğitimi, veli eğitimleri, spor faaliyetleri, sosyal ve kültürel faaliyetler, TV programı, teknik geziler, mikrodenetleyici eğitimleri ve TÜBİTAK, Teknofest, patent, faydalı model, marka başvuruları gibi etkinlikler gerçekleştirilecektir.

Projenin toplam bütçesi 650 bin lira olup, bütçenin 255 bin lirası T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından karşılanacaktır. Proje, 12 Temmuz 2024 tarihinde protokolün imzalanması ile başlamış olup, proje faaliyetleri bir yıl sürecek.

Projenin tanıtım toplantısı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, Genç Düşler Atölyesi Yönetim Kurulu üyeleri ve proje yürütücüleri Murat Aslan, Songül Yakın, Nural Aslan, Meryem Yıldız, Aysun Köse, Ahu Feyhan Fidan, Zeki Fidan katıldı. Toplantıda proje yürütücüleri tarafından projenin tanıtım sunumu yapıldı. Tanıtım sunumu sonrasında proje kapsamında yapılacak çalışmaların planlaması yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, toplantıda yaptığı konuşmada "Ordu Üniversitesi, Genç Düşler Atölyesi Derneği ve Ordu TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde daha önce de güzel proje çalışmalarına imza attık. Bugün yeni bir projeyle yine öğrencilerimize hizmet etmek amacıyla bir araya geldik. Projenin hayırlara vesile olmasını, öğrencilerimizin gelişimine olumlu katkılar sunmasını temenni ediyorum. Proje ekibinde yer alan öğretmenlerimizi bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan ötürü tebrik ediyor, proje süresince yapacakları çalışmalarda da başarılar diliyorum." dedi.

MEHMET EMİN DANIŞ




Anahtar Kelimeler : Genç, Beyinler, Projesi, Tanıtıldı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler