HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
13 Ağustos 2024 Salı Saat: 16:58

ODÜ’den TÜBİTAK Projesi

TÜBİTAK 3005 Programı kapsamında desteklenen "Kentsel Yeşil Alanların Planlanmasında Yenilikçi Bir Yaklaşım: Göz Takip Teknolojisi" başlıklı proje ile kentsel yaşam kalitesinin artırılması hedefleniyor.
ODÜ’den TÜBİTAK Projesi

Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Yeşil yürütücülüğünü yaptığı "Kentsel Yeşil Alanların Planlanmasında Yenilikçi Bir Yaklaşım: Göz Takip Teknolojisi" başlıklı TÜBİTAK projesi ile ilgili Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş’ı ziyaret ederek kendisine proje hakkında bilgi verdi.

Proje ile kentsel planlama süreçlerine yenilikçi bir yaklaşım sunarak, kullanıcı tepkilerinin gerçek zamanlı analizini mümkün kılan göz takip teknolojisinin peyzaj planlama sürecine entegre edilmesinin amaçlandığı belirtildi. Planlama süreçlerinin ihtiyaca yönelik ve kullanıcı odaklı bir şekilde yürütülmesinin sağlanacağı proje ile kent sakinlerinin beklenti ve beğenilerini karşılayan, nitelikli ve yaşanabilir kentsel yeşil alanların oluşturulması için önemli veriler elde edilmesinin hedeflendiği ifade edildi.

Rektör Baş, "Kentsel Yeşil Alanların Planlanmasında Yenilikçi Bir Yaklaşım: Göz Takip Teknolojisi" projesinin, sadece Üniversitemizin araştırma kapasitesini değil, aynı zamanda topluma ve çevreye olan duyarlılığını da yansıttığını belirterek, projenin TÜBİTAK gibi saygın bir kurum tarafından desteklenmesinin bu çalışmanın niteliğini ve önemini vurguladığını ifade etti. Rektör Baş, “Göz takip teknolojisinin kentsel planlamada kullanılarak yeşil alanların daha etkili ve insan odaklı bir şekilde tasarlanmasına olanak tanıyan bu yenilikçi yaklaşımın, gelecekteki çalışmalar için önemli bir referans noktası olacağına inanıyorum. Bu düşüncelerle projenin yürütücülüğünü yapan Doç. Dr. Murat Yeşil ve proje ekibine çalışmalarında başarılar diliyorum." dedi.

Muzaffer Şensoy




Anahtar Kelimeler : ODÜ’den, TÜBİTAK, Projesi

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler