HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
22 Ağustos 2024 Perşembe Saat: 17:23

Okul Öncesi Etkinlikleri Sürüyor

Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği okul öncesi etkinlikler, aile ve çocukların okul öncesi eğitime yönelik farkındalıklarını artıracak.
Okul Öncesi Etkinlikleri Sürüyor

Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü , okul öncesi eğitimin çocuğun hayatındaki önemine vurgu yapmak; toplumun okul öncesi eğitime yönelik farkındalığını artırmak; aile, çocuk, okulu birliğini güçlendirmek amaçlarıyla 22-26 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olan "Okul Öncesi Etkinlikleri" programı düzenlendi.Erken yaşta yapılan okul öncesi eğitimi, çocukların gelecekteki akademik başarılarını ve sosyal uyumlarını desteklemekte; çocuklar, temel sosyal, duygusal ve bilişsel beceriler kazanıyor

Bu amaçlarla düzenlenen ve 3 gün sürecek olan okul öncesi etkinliklerimizin ilk programı, Ordu Üniversitesi Düriye Çetinceviz Anaokulu bahçesinde gerçekleştirildi. Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, Şube Müdürü  Sezayi Okutan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Etkinlikte, aile-çocuk etkileşimine imkân sağlayan, çocukların geleneksel ve evrensel sanat türlerini tanımalarına ve kendi özgün uygulamalarını yapabilmelerine fırsat tanıyan sanat atölyelerinden cam sanatları atölyesi, sepet örme atölyesi, yüz boyama atölyesi, el baskısı atölyesi, eğitici oyuncak atölyesi kuruldu. Öğrenci ve ailelerinin katıldığı atölyelerin yanı sıra, fiziksel etkinliklerin ön planda olduğu açık hava etkinlikleri ile değerlerimizi gelecek nesillere aktararak kültürümüzü yaşatmanın önemli bir parçası olan geleneksel çocuk oyunlarına da yer verildi. Misafirlere kurabiye ve içecek ikramı da yapıldı. Ayrıca, velilerin okul öncesi eğitimin önemi hakkında bilgilendirilmelerini amaçlayan broşürler dağıtıldı.

Etkinlik sonunda, çocuklara pamuk şeker ve balon dağıtıldıktan sonra tüm çocukların ve velilerin de katılımıyla hatıra fotoğrafı çekilerek etkinliğe son verildi.

 




Anahtar Kelimeler : Okul, Öncesi, Etkinlikleri, Sürüyor

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler