HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
10 Eylül 2024 Salı Saat: 17:46

CHP'DEN EĞİTİM AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanlığı, 2024-2025 Eğitim Öğretim döneminin başlamasıyla birlikte eğitimdeki mevcut ve potansiyel sorunlara dair basın açıklaması yaptı.
CHP'DEN EĞİTİM AÇIKLAMASI

“Okul Zili Çocukların Midesinde Çalıyor”

CHP Ordu İl Başkanı Bülent Akpınar, eğitimdeki sorunlara dikkat çekerek, okullarda güvenlik eksikliklerini ve öğrencilerin yetersiz beslenme sorunlarını gündeme getirdi. 

Akpınar, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e, "Milli Eğitim Bakanı artık okul zilinin çocuklarımızın midesinde çaldığını görmelidir" diyerek tepkisini dile getirdi. 

Türkiye genelinde 15.887.296 öğrenci bulunduğunu belirten Akpınar, 14.438.262 öğrencinin öğle yemeği alamadığını vurguladı ve bu durumun bütçe yetersizliklerinden kaynaklandığını ifade etti.

Akpınar, 22 yıllık AKP iktidarında eğitim sisteminin sık sık değiştirildiğini ve bu değişikliklerin hiçbir etkisinin uzun vadede değerlendirilmediğini belirtti. 9 Milli Eğitim Bakanı değişikliğini eleştiren Akpınar, her bakanın önceki sistemi eleştirdiğini ve kendi yöntemlerini dayattığını ifade etti.

“ Dava Açtık”

Yeni eğitim modeli olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne karşı Danıştay’da dava açıldığını açıklayan Akpınar, modelin bilimsel dayanakları olmadığını ve uzmanlar tarafından eleştirildiğini belirtti.

“Öğretmenlerimizin Hakları Çalınıyor”

Akpınar, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’nin öğretmenlerin haklarını korumadığını ve sadece atama bekleyen öğretmenleri hedef aldığını söyledi. 

Ayrıca, bu yıl öğretmen ataması yapılmadan okulların açıldığını ve 50 bin öğretmen ataması gerektiğini vurguladı.

“Öğrencilere Beslenme Hakkı Sağlanmalı”

Akpınar, okullarda öğrencilere öğle yemeği verilmediğini ve çocukların bir bardak temiz suya dahi erişiminin olmadığını belirtti. Okul yemeği programlarının kaldırılmasını eleştirdi.

“MESEM Kapsamında Çocuk İş Cinayetleri”

Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (MESEM) kapsamındaki çocuk iş cinayetlerine de dikkat çeken Akpınar, 2024 yılının ilk 7 ayında MESEM programı kapsamında 9 çocuğun hayatını kaybettiğini belirtti.

Akpınar, eğitimdeki eksikliklerin giderilmesi ve çocukların haklarının korunması gerektiğini vurgulayarak, bu sorunlara karşı mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.  MEHMET EMİN DANIŞ




Anahtar Kelimeler : CHP'DEN, EĞİTİM, AÇIKLAMASI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler