HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
21 Eylül 2024 Cumartesi Saat: 14:22

Spor ve Eğitimde Başarı İçin İş Birliği

İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte ilimizdeki tüm okul ve kurum müdürleri ile Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde bir araya geldi.
Spor ve Eğitimde Başarı İçin İş Birliği

Okul müdürleriyle yapılan değerlendirme toplantılarının odak noktasında, Türkiye Yüzyılı hedeflerine uygun olarak şekillenen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda okullarda yapılan uygulamalar ve 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı hedefleri yer aldı.

Toplantıda, Velivizyon Platformu üzerinden hazırlanan ve yayına giren 27 bölümlük "Ailem" dizisi vurgulandı. Bu dizinin tüm veliler tarafından izlenmesi için gerekli duyuruların yapılmasının önemine dikkat çekildi. Ayrıca kamusal kaynakların etkin kullanılması gerektiği belirtilerek okullarda bu yönde adımlar atılmasının önemi vurgulandı. Müdürümüz iş yeri ve sağlık güvenlik birimleri tarafından yürütülen çalışmaların da yakından takip edilmesi gerektiğini ifade etti. Bu çerçevede, iş güvenliği eğitimlerinin düzenli olarak yapılması ve tüm tedbirlerin eksiksiz uygulanması gerektiğinin altını çizdi. Bakanlığımızca yürütülen projelerin ve etkinliklerin uygulanma süreçleri ve sonuçlarının düzenli olarak izlenmesi gerektiği vurgulandı. Okul Sporları ile ilgili yapılan değerlendirmelerde, sporcu sayısının arttırılması ve lisanslı sporcuların takibinin önemine dikkat çekildi. Okul müdürlükleri ve ilçe/okul kurum komisyonlarının kantinlerde satılacak ürün ve yemekhanelerde hijyen konularında gerekli hassasiyeti göstererek denetimleri aksatmamaları gerektiği belirtildi. Mesleki Eğitim Merkezi Programı (MEMP) hakkında öğrencilerin bilgilendirilmesi ve bu programlara yönlendirilmesi konusunun önemine dikkat çeken Müdürümüz, programın mesleki eğitimi güçlendirerek gençlerin iş hayatına daha donanımlı hazırlanmasına katkı sunacağını vurguladı.

İl Millî Eğitim Müdürü  Mehmet Fatih Vargeloğlu, yaptığı konuşmada, "Türkiye Yüzyılı'nda eğitim sistemimizin dönüşümü büyük önem taşıyor. Öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak için onlara özgün düşünme, problem çözme ve iletişim gibi 21. yüzyıl becerilerini kazandırmak temel hedefimiz. Bu dönüşümde, okul müdürlerimizin ve öğretmenlerimizin rolü yadsınamaz." dedi. Müdürümüz, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin sadece bir eğitim modeli değil, aynı zamanda bir medeniyet projesi olduğunu vurgulayarak bu modelin öğrencilerin millî ve manevi değerlere sahip, çağdaş ve küresel sistemi anlayabilen bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlayacağını belirtti.

İdarecilerin okullarında zor bir görev üstlendiklerini ama bir okulun gelişmesinde en temel unsurun okul idarecisinin lider olarak yapacağı özverili çalışmalar olduğunu ifade eden Müdürümüz eğitim lideri olarak okul müdürünün okuldaki yönetim anlayışı ile eğitim öğretim faaliyetlerine sunacağı katkıya vurgu yaptı. Okul müdürlerinin özellikle yeni maarif modeli kapsamında yeni bir vizyon ortaya koymaları gerektiğini dile getiren Müdürümüz, okuldaki tüm eğitim çalışanları ve paydaşların destekleriyle yeni modelin daha da başarılı olacağını söyledi.

Yeni Türkiye Yüzyılı'nın getirdiği sorumluluk ve beklentilere değinen Müdürümüz, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Bir ülkenin gelişmişliği sadece teknolojik veya ekonomik göstergelerle ölçülemez. Asıl önemli olan, yöneticilerin, öğretmenlerin ve tüm çalışanların ortak bir hedef doğrultusunda bir araya gelerek oluşturdukları uyumdur. Eğitim kenti Ordu'muzda olduğu gibi tüm Türkiye'de, eğitimin kalitesini yükseltmek için özveriyle çalışan yöneticilerimiz, bu güçlü uyumun önemli yapı taşlarındandır.

Bilgi birikiminiz, deneyimleriniz ve öğrenmeye olan tutkunuz, gençlerimizin geleceğini şekillendirmede belirleyici bir role sahiptir. Bu nedenle, siz okul yöneticilerimizle sürekli istişare halinde olarak, değerli görüş ve önerilerinizi alarak eğitim sistemimizi daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Sizlerin liderliğinde, öğrencilerimize dünya standartlarında bir eğitim sunmak için çalışmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde, daha sık bir araya gelerek sizlerle birlikte eğitimde yaşanan gelişmeleri yakından takip edeceğiz." dedi.

"Tüm kaynaklarımızla eğitimin kalitesini artırmaya, öğrencilerimize daha nitelikli bir eğitim sunmaya çalışıyoruz. Gençlerimizin geleceğine yatırım yapmayı sürdürecek, onlara inancımızı ve güvenimizi her daim hissettireceğiz." şeklinde konuşmasını sürdüren Müdür Mehmet Fatih Vargeloğlu, yeni eğitim öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyerek okul idarecilerine ve öğretmenlere çalışmalarında kolaylıklar diledi. 

ZÜLAL AKYÜZ




Anahtar Kelimeler : Spor, ve, Eğitimde, Başarı, İçin, İş, Birliği:

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler