HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
24 Eylül 2024 Salı Saat: 10:36

Milli Eğitim Bakanlığı 100 müfettiş yardımcısı alacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın müfettiş ihtiyacını karşılamak üzere sınavla 100 müfettiş yardımcısı alımı yapacak.
Milli Eğitim Bakanlığı 100 müfettiş yardımcısı alacak

Sınav Duyurusu Resmî Gazete’de Yayımlandı

Millî Eğitim Bakanlığı Bakanlık Müfettiş Yardımcılığı Yarışma Sınavı Duyurusu, Resmî Gazete'de ve Bakanlığın resmi internet sitesi olan www.meb.gov.tr adresinde yayımlandı. Bu duyuruya göre, öğretmenlik ve öğretmen dışı alanlardan başvuru yapacak adaylar için farklı başvuru ve sınav süreçleri belirlendi.

Başvuru Süreci ve Şartları

Sınav başvuruları, 14-25 Ekim 2024 tarihleri arasında kabul edilecek. Öğretmenlik alanından başvuran adaylar, başvurularını MEBBİS sistemi üzerinden yapacakken, öğretmen dışı alanlardan başvuracak adaylar, başvurularını Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Kariyer Kapısı üzerinden gerçekleştirecek.

Öğretmenlik Alanında 50 Müfettiş Yardımcısı Alınacak

Öğretmenlik alanından yapılacak müfettiş yardımcılığı alımında, 25 farklı öğretmenlik alanında toplam 50 kişi alınacak. Yarışma sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek. Başvuru için, adayların öğretmenlikte en az 8 yıl hizmet süresine sahip olması ve 35 yaşını doldurmamış olmaları şartı aranıyor. Ayrıca, öğretmenlikte geçirilen hizmet süresine askerlikte eğitim kurumlarında yapılan öğretmenlik süreleri de dahil edilecek.

Öğretmenlik Dışı Alanlarda 50 Müfettiş Yardımcısı Alınacak

Öğretmenlik dışı alanlardan yapılacak müfettiş yardımcısı alımında, eğitim-öğretime dair görevler dışında Bakanlığın idari işlerinde ve mali hususlarda denetim yapacak 50 müfettiş yardımcısı alınacak. Başvuru şartları arasında, KPSS’den en az 75 puan almış olmak ve 35 yaşını doldurmamış olmak bulunuyor. Ayrıca, başvuru yapacak adayların hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, mühendislik gibi bölümlerden mezun olması veya YÖK tarafından denkliği kabul edilen bir eğitim kurumundan mezun olmaları gerekiyor.

Öğretmen Adayları İçin Sınav Detayları

Yazılı sınav, 23 Kasım 2024 tarihinde Ankara’da saat 10.00’da tek oturumda yapılacak. Sınavda 80 soru sorulacak ve sonuçlar 6 Aralık 2024'te www.meb.gov.tr adresinde yayımlanacak. Sözlü sınav ise 20-24 Ocak 2025 tarihleri arasında Ankara'da yapılacak ve sonuçlar 7 Şubat 2025 tarihinde duyurulacak. Atanmaya hak kazananlar ise 7 Mart 2025 tarihinde açıklanacak.

Öğretmen Dışı Alanlar İçin Sözlü Sınav Süreci

Öğretmen dışı alanlardan başvuru yapacak adaylar için sözlü sınav 2-6 Aralık 2024 tarihleri arasında Ankara'da yapılacak. Sözlü sınav sonuçları, 20 Aralık 2024'te kariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinde duyurulacak. Atama sonuçları ise 17 Ocak 2025 tarihinde ilan edilecek. Sınav ve başvuru süreci ile ilgili detaylı bilgiye, Millî Eğitim Bakanlığının ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin internet sitelerinden ulaşılabilecek.

kamudanhaber





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler