HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
27 Eylül 2024 Cuma Saat: 10:01

İki Yeni Eğitim Atölyesi Hazır

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) desteğiyle hayata geçirilen iki yeni atölyenin faaliyete geçmeye hazır olduğunu duyurdu.
İki Yeni Eğitim Atölyesi Hazır

 DOKAP tarafından hazırlanan projeler, Amasya, Artvin, Bayburt, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Tokat ve Trabzon olmak üzere 11 ili kapsayan geniş bir bölgedeki eğitim merkezlerinin katkı sağlamayı amaçlıyor.

Ünye'deki iki atölye, Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) ile Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kurulacak olup, toplam 1,2 milyon TL bütçeyle desteklenmektedir.

Adnan Menderes MTAL'de 312.304,70 TL bütçeli Havacılık (İHA) Eğitim Atölyesi, RC simülatörler, uçuş eğitimi ve otonom uçuş bölümlerinin dağılımı eğitim verilecek. Ayrıca model uçak yapımı konusunda uygulamalı eğitim alacaklar. Bu atölye, toplantıcı eğitim modelleriyle birlikte gelişmeleri arttırmayı hedefliyor.

Mehmet Necati Vidinli MTAL'de 920.170,25 TL bütçe ile kurulan Meslek Edindirme Merkezi, modern teknolojilere uygun makineler ve teçhizatlarla bağışlandı. Merkezde, Gaz Yakıcı Cihazlar Servis Elemanı ve Çelik Kaynakçısı kursları düzenleniyor, öğrenciler ve mezunlara iş gücü piyasasının piyasaya yönelik profesyonel eğitim fırsatları sunuluyor.

DOKAP Beşeri ve Sosyal Kalkınma Koordinatörü Necati Aktaş'ın gerçekleştirdiği ziyaretlerde, atölyelerin kuruluş aşamaları yerinde incelendi. Bu projelerle daha donanımlı bir yapının hazırlanması amaçlanıyor.

BAHAR BALCI




Anahtar Kelimeler : İki, Yeni, Eğitim, Atölyesi, Hazır

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler