HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
1 Ekim 2024 Salı Saat: 13:10

Başarılı Bir Eğitim Yılı Temennisi

Kumru ilçesine ziyarette bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, ilk olarak Kumru Belediye Başkanı Yusuf Yalçuva ile bir araya geldi.
Başarılı Bir Eğitim Yılı Temennisi

Görüşmede, Kumru'da eğitim alanında gerçekleştirilen iş birliği çalışmaları ve yerel yönetimlerin eğitime katkıları ele alındı.

Müdür Vargeloğlu, daha sonra İl Millî Eğitim Şube Müdürü Erol Başar ile Kumru İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ederek, ilçede yürütülen ve planlanan eğitim öğretim çalışmaları hakkında Kumru İlçe Millî Eğitim Müdürü Suat Evin'den bilgi aldı. Müdürlük personelini de birimlerinde ziyaret eden Vargeloğlu, eğitimin durumunu yerinde değerlendirdi.

Ziyaretlerin ardından, Kumru Anadolu İmam Hatip Lisesinde 19 İlçe Millî Eğitim Müdürü ile bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, eğitim öğretim çalışmaları, eğitsel ve kültürel faaliyetler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Ayrıca, İstanbul'da Bakan Sayın Yusuf Tekin'in başkanlığında yapılan İl Millî Eğitim Müdürleri Toplantısının gündem maddeleri değerlendirildi.

Müdür Vargeloğlu, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeline ilişkin yapılması gereken iş ve işlemler, ilçe müdürlerinin takip ve denetim sorumlulukları, öğretmen norm kadroları ve ders giriş-çıkış saatleri gibi konular üzerinde durdu. Ayrıca, okullardaki kitap eksiği ve fazlalığının tespit edilmesi, kütüphanelerdeki kitap sayılarının artırılması gerektiğini vurguladı.

Toplantıda, akademik başarıyı artırmak amacıyla yapılacak çalışmalar, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının düzenli denetimi, eğitim yatırımlarının durumu ve kış mevsimi öncesi ısınma sistemlerinin kontrolü gibi konular da ele alındı. Taşımalı eğitim servisleri ile öğrencilere verilen öğle yemeklerinin kontrollerinin yapılması gerektiği belirtildi. Ayrıca, Velivizyon Platformu üzerinde yayınlanan 27 bölümlük "Ailem" dizisi videolarının tüm veliler tarafından izlenmesinin önemi vurgulandı.

Müdür Vargeloğlu, eğitim öğretim yılının huzurlu, başarılı ve sağlıklı bir şekilde sürdürülmesini temenni ederek Kumru ziyaretini Proje İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret ederek tamamladı. Burada okul idaresi ve öğretmenlerle bir araya gelen Vargeloğlu, sınıfları ziyaret ederek öğrencileri tebrik etti ve öğretmenlerden yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldı. Sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmeleri temennisinde bulundu.

BAHAR BALCI





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler