HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
5 Ekim 2024 Cumartesi Saat: 12:34

KTÜ TEKNOFEST’te Ödülleri Topladı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST 2024’te kazandığı ödüllerle dikkat çekti.
KTÜ TEKNOFEST’te Ödülleri Topladı

Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda gerçekleştirilen festivalde KTÜ, hem akademisyenleri hem de öğrencileriyle büyük başarılara imza atarak, “Milli Teknoloji Hamlesi”ne tam destek sundu.

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde düzenlenen TEKNOFEST, bu yıl Adana’da kapılarını teknoloji meraklılarına açtı. 128 kurumun katıldığı etkinlikte KTÜ, ödülleri peş peşe kazanarak festivalin en dikkat çeken üniversitelerinden biri oldu.

354 Patent Arasından Birincilik: KTÜ’ye Grand Prix Ödülü

KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık ve Dr. Öğr. Üyesi Fatih Yesevi Okur’un geliştirdiği “Titreşime Dayalı Yapı Sağlığı İzlemesinde Derin Öğrenme Tabanlı Anormallik Tespit Sistemi” projesi, 9. ISIF Uluslararası Buluş Fuarı’nda düzenlenen patent yarışmasında 354 proje arasından birinci seçildi. “Grand Prix” ödülünü kazanan projeye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödül takdim edildi.

KTÜ Öğrencileri Dört Ayrı Kategoride Şampiyon Oldu

KTÜ öğrencileri de TEKNOFEST’teki başarılarına yenilerini ekledi. Üniversitenin Hangar Takımı, Hava Savunma Sistemleri Yarışması’nda birinci oldu. Creatiny Su Üstü Takımı İnsansız Deniz Aracı Yarışması’nda, Creatiny Hyperloop Takımı ise Hyperloop Yarışması’nda şampiyonluğu elde etti. Trabzon Enerji Teknolojileri Topluluğu da Efficiency Challenge Yarışması’nda ikincilikle ödüllendirildi.

Rektör Çuvalcı’dan Gurur Mesajı

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, alınan başarıların ardından yaptığı açıklamada, üniversitenin milli teknoloji hamlesine olan katkısına dikkat çekerek şunları söyledi: “TEKNOFEST’te akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizle büyük bir başarıya imza attık. Hem akademik alanda hem de öğrencilerimizin şampiyonluklarıyla gurur duyuyoruz. KTÜ olarak teknoloji ve inovasyon alanında öncü olmaya devam edeceğiz. Bize bu gururu yaşatan tüm akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.”

KTÜ, TEKNOFEST’te kazandığı ödüllerle milli teknoloji hamlesine katkı sağlamaya ve gençlere ilham olmaya devam ediyor.

Haber: Bahar Balcı

 

 

 




Anahtar Kelimeler : KTÜ, TEKNOFEST’te, Ödülleri, Topladı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler