HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
8 Ekim 2024 Salı Saat: 13:35

Gençlere TÜBİTAK Bilim Fuarları Çağrısı

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları için Ordulu gençlere çağrıda bulundu.
Gençlere TÜBİTAK Bilim Fuarları Çağrısı

 Bu program, Milli Teknoloji Hamlesi doğrultusunda 81 ilden gençlerin bilimsel proje hazırlama ve sunma deneyimi kazanmalarını hedefliyor.

Başvurular Başladı

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, TÜBİTAK’ın 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı’nın 4006-A ve 4006-B çağrılarının yayınlandığı duyuruldu. 5. sınıftan 12. sınıfa kadar resmi okullarda eğitim gören öğrenciler, bu fuarlar sayesinde bilimsel çalışmalar yapma fırsatı bulacak. Başvurular, 7 Ekim - 22 Kasım 2024 tarihleri arasında saat 17:30’a kadar kabul edilecek.

Destek ve Yenilikler

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı (BİTO) tarafından yürütülen program, gençlerin bilimsel proje geliştirme ve sunma deneyimlerini artırmayı amaçlıyor. 2013 yılından bu yana devam eden bu program, bugüne kadar milyonlarca öğrenciye ulaşarak bilimsel projeler geliştirmelerine olanak sağladı.

Bu yıl 11. kez düzenlenecek olan programda bazı yenilikler de dikkat çekiyor. Başvuru koşulları revize edilirken, bilim, teknoloji ve yenilik alanındaki öncelikli tematik konular güncellendi. Ayrıca, ortak bilim fuarı başvurularına değerlendirme aşamasında ekstra puan verilecek ve destek miktarları artırıldı.

Başvurular, [http://bilimiz.tubitak.gov.tr](http://bilimiz.tubitak.gov.tr) adresi üzerinden ARBİS bilgileri ile yapılabilir. Detaylı bilgi almak isteyenler, [email protected] e-posta adresi üzerinden iletişime geçebilirler.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, gençlerin geleceğin bilim insanları olma yolunda önemli adımlar atmaları için bu fırsatı değerlendirmelerini teşvik ediyor.

 BAHAR BALCI




Anahtar Kelimeler : Gençlere, TÜBİTAK, Bilim, Fuarları, Çağrısı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler