HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
8 Ekim 2024 Salı Saat: 17:03

Fatsa'nın Robotik Kodlama Başarısı

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar 15-19 Ekim tarihlerinde Erzurum’da yapılacak 16. Uluslararası MEB Robot Yarışmasına katılacak öğrencileri konuk etti.
Fatsa'nın Robotik Kodlama Başarısı

Başkan Kibar, önemli yarışmaya katılacak öğrencilere başarılar dilerken eğitimde hiçbir zaman tasarruflarının olmadığını yineledi.

Erzurum’da yapılacak 16. Uluslararası MEB Robot Yarışmasına Fatsa’dan 24 takım, 10 okul, 47 öğrenci katılacak. Öğrencilerin Fatsa Belediyesi’ni ziyaretinde ilk konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, “Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarımızdaki öğrencilerin özellikle robotik kodlama ve yazılım konusundaki yeteneklerini geliştirmek amacıyla yapmış olduğu 16. Uluslararası MEB Robot Yarışmasına bu sene 24 takım, 10 okul, 47 öğrencimiz kendi yaptıkları robotlarla ve yazılımlarıyla 15-19 Ekim’de Erzurum’da olacak. Bu süreç buraya gelene kadar gerçekten çok meşakkatli yollardan geçti. 2017’de Fatsa’ya geldiğimde ilçede tek bir robot kodlama atölyesi yokken belediyemizin desteğiyle, başkanımızın verdiği destekle bugünlere geldik. Büyük bir gururla inşallah Erzurum’da Fatsa’mızı temsil edeceğiz.” dedi.  

“FATSA’MIZI DAHA İYİ ŞARTLARDA GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise yaptığı konuşmada, “Uluslararası robot yarışmasında Fatsa olarak katılımınızdan dolayı ne kadar gururlandığımı belirtsem azdır. İnşallah yarışmada göstermiş olduğunuz başarılarla birlikte daha fazla gururlanacağız. Öncelikle bu yarışmanın katılım sürecinde üzerinizde çok büyük emekleri olan değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum. Daha önce ilçemizde özellikle robotik kodlama konusunda eksikliklerimiz olduğunu belirtmiştik. Biz, Milli Eğitim Müdürlüğümüzden gelen talepleri destekleyerek eksiklikleri giderelim istiyoruz. Gerek hayırseverlerimizden gerek yatırımcılarımızdan gelen desteklerle Fatsa’mızı sizlerle daha iyi şartlarda geleceğe hazırlayabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz.” diye konuştu.

HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : Fatsa'nın, Robotik, Kodlama, Başarısı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler