HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
10 Ekim 2024 Perşembe Saat: 11:54

Kısa Öykü Yarışmasının İkincisi Düzenlendi

Sanat eserleri ile içinde oluştukları zamanın ana karakteri ve baskın eğilimleri arasında sıkı bir ilişki olduğu unutulmamalıdır. M
Kısa Öykü Yarışmasının İkincisi Düzenlendi

insanın süre/zaman sorunu ve yer/yerleşme, 'yer edinme' çabası küçürek öykülerin kalkış noktasıdır. Zira hızlı tüketim çağının istemli bir ürünü gibi ortaya çıkan ve genel anlamda dağınıklığa karşı bir protesto olan küçürek öyküler, akreple yelkovan arasına sıkışan modern insanın çığlığıdır; kısa, keskin ve tiz.

, Altınordu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmî ve özel okul/kurumlarda, eğitim öğretim hizmetleri sınıfında fiilen görev yapmakta olan öğretmen ve yöneticiler arasında birincisi 'kapı' temasıyla geçen yıl düzenlenen ve öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiği kısa öykü yarışmasının bu yılki teması; "eşik" .

Türk edebiyatının önemli eserleri yıllar boyunca öğretmen yazarlar tarafından verilmiştir. Behcet Necatigil, Yahya Kemal, Sabahattin Ali, Mustafa Kutlu gibi pek çok önemli şair/yazar ise ileride şair/yazar olacak birçok isme hocalık yaptı. Bugün de merkez edebi dergileri besleyen kalemlerin çoğu taşra şehirlerinde öğretmenlik mesleğini icra etmekteler. Altınordu Millî Eğitim Müdürlüğümüz, bu geleneğin devamını sağlamak, okullarımızdaki öğretmenleri yazmaya teşvik etmek ve kurumumuzun Taşbaşı eğitim kültür sanat ve edebiyat dergisine eser çeşitliliği kazandırmak amacıyla öğretmenler arası kısa öykü yarışmasının ikincisini düzenlemiştir. Günümüz öykücülüğünün önemli isimlerinin seçici kurulda yer alacağı kısa öykü yarışmasının son başvuru tarihi 8 Kasım 2024 Cuma günüdür.

ZÜLAL AKYÜZ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler