HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
16 Ekim 2024 Çarşamba Saat: 11:22

Malatya'da Okullar Tatil

Malatya, 5.9 büyüklüğündeki şiddetli bir depremle sarsıldı. AFAD'dan alınan bilgilere göre depremin merkez üssü Kale ilçesi olarak belirlendi.
Malatya'da Okullar Tatil

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Malatya'nın Kale ilçesinde bu sabah saat 10:46'da 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yerin yaklaşık 10,07 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem Diyarbakır, Elazığ, Kahramanmaraş, Tokat, Erzincan, Tunceli ve Adıyaman'da da hissedildi.

Depremi hisseden vatandaşlar bulundukları kapalı alanları terk ederken Malatya’da eğitim-öğretime 1 gün ara verildi.

Deprem sonrası sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; “Malatya’nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” dedi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür ise; “Akuşağı-Kale/Malatya’da 6,0 büyüküğünde deprem oldu. Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde. Biliyorsunuz 2020 yılında Elazığ depremi nedeniyle bu fay büyük ölçüde kırılmıştı. Muhtemelen bu gün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Endişe yok” dedi.

HABER: Mehmet Emin Danış




Anahtar Kelimeler : Malatyada, Okullar, Tatil

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler