HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
22 Ekim 2024 Salı Saat: 10:31

Fatsa'nın MEB Robot Yarışması'nda Sahne Aldı

Fatsa'nın Robotları 16.Uluslararası Meb Robot Yarışmasında Boy Gösterdi
Fatsa'nın MEB Robot Yarışması'nda Sahne Aldı

Bu yıl 16'ncısı düzenlenen Uluslararası MEB Robot Yarışması, 16-19 Ekim 2024 tarihleri arasında Erzurum'da, "Eğitimin Yüzyılında Ahilik ve Teknoloji" teması ve "Ahiliğin Geleceğini Şekillendiren Kod Erzurum'da Yazılıyor" sloganıyla gerçekleştirildi. Yarışmaya 17 farklı ülkeden ve Türkiye'nin 81 ilinden 1003 kurum, 6691 katılımcı ve 2687 robot katıldı.

Fatsa ilçesi  okullarından Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi, Ahmet Sırımsı Anadolu Lisesi, Gazi M.T.A.L. , Fatsa Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fatsa Bilim ve Sanat Merkezi, Şehit İbrahim Kılıç MTAL, Fatsa Fen Lisesi, Bolaman Ortaokulu, Eczacı İlhan Hazinedar Ortaokulu, Bahçeşehir Koleji Ortaokulunun katılım sağladığı yarışmada, öğrenci ve öğretmenlerden oluşan 2️⃣5️⃣takım ve 4️⃣7️⃣ öğrenci, büyük bir özveri ve emekle hazırladıkları robotlarını yarıştırdı.

Yarışmada  Labirent Ustası Kategorisi'nde Fatsa Bilim ve Sanat Merkezi'nin "EV'RA'NA" takımı, yarışmaya katılan 218 robot arasından 8️⃣. olarak büyük bir başarı gösterdi.

Yumurta Toplama Kategorisi'nde Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi'nin "Fatsa-CAHİT" ve "Eftu-CAHİT" takımları, 195 robot arasından sıyrılarak ilk 2️⃣0️⃣ içine girmeyi başardı ve bu sayede TEKNOFEST Finalleri'ne katılım hakkı kazandı.

 BAHAR BALCI




Anahtar Kelimeler : Fatsa'nın, MEB, Robot, Yarışması'nda, Sahne, Aldı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler