- 17:31 Kırsal Kalkınma İçin 15 Yeni Proje Hayata Geçiyor
- 17:05 Göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla 2 zanlı tutuklandı
- 17:01 Yusuf Fehmi Genç, Bronz Madalya Kazandı
- 16:34 Trendyol Süper Lig'in 17 haftalık ilk bölümünde kaleler 9 kez şaştı
- 16:22 Soğuk kış günlerinde kış çayı tüketmek neden önemli?
- 16:44 Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı
- 16:12 Kore gazisi Trabzon'da son yolculuğuna uğurlandı
- 16:09 Yeni aile hekimliği yönetmeliğiyle acil servislerdeki yığılma azalacak
- 16:03 Şam Havalimanı İçin İlk Adım Atılıyor
- 15:42 Başkan Tavlı: "Batıpark Projesi Şehrimize Değer Katacak"
- 15:50 Geleneksel Halı ve Kilim Dokunuyor
- 15:29 Meteorolojiden bazı bölgeler için fırtına ve sağanak uyarısı
- 15:25 2025'te çevreyi kirletenlere uygulanacak idari para cezaları belirlendi
- 15:16 Kuraklık riski altındaki göller için harekete geçilecek
- 15:11 Bakan Şimşek: Enflasyonda 20 Puanlık Düşüş Bekleniyor
Fındık Fiyatı
Mesleki Eğitimde Girişimcilik Eğitimi Başladı
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Mesleki ve Teknik Eğitim Politikası Belgesi" kapsamında, mesleki eğitim alanına yönelik, mayıs ayına kadar devam edecek olan eğitimler ilimizde "Girişimcilik Eğitimi" ile başladı.
"Mesleki ve Teknik Eğitim Politikası Belgesi" hedefinde de çalışmalar Ordu Ticaret İl Müdürlüğü ve Ordu Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü (KOSGEB) tarafından eğitimler şeklinde planlanmış mesleki ve teknik eğitim şirketlerinin 12. sınıflarında sürdürülebilirlerine devam eden teknisyen/usta adaylarına, alanında uzman kişiler tarafından "Girişimcilik Eğitimi" verildi.
"Girişimcilik Eğitimleri" kapsamında, 17 Aralık 2024 tarihinde, Altınordu ilçemizde Zuver Kaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Altınordu Mesleki Eğitim Merkezi'nde bugünee, 19 Aralık 2024 tarihinde Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Ordu TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile eğitimler verildi. Ordu Ticaret İl Müdürü Sayın Şenel Çakır'ın da katıldığı eğitimlere yönetici, öğretmen ve çalışmalar yoğun ilgi gösterdi. Eğitimde; genel fiyatlar, kredi ve promosyon oranları, vergi ve sosyal güvenlik, iş yeri açılışları ve mesleğe ilişkin diğer bilgiler yer aldı.
Mesleki ve Teknik Eğitim Politikası Belgesi'nin amacı; "'Herkesin Bir Mesleği Olmalı' anlayışını düstur edinerek sektör iş birlikleriyle mesleki eğitime erişim ve kaliteyi artırmak, ülkelerin hayata ve istihdama hazırlanmalarını sağlayarak, kalkınmanın kalkınması ve refahına katkı sunmak" olarak belirlendi.
Belirlenen hedef planı inşaatı planlanan büyümenin millî ve manevi değerlerini güçlendirerek fütüvvet ehli mezunların iş seçeneklerini aktif rol almalarını sağlamak amacıyla bir çapında ahilik kültürü temel alan bir ahilik hareketi başlatmak; 7 ve 8. sınıflarda öğrencilere temel mesleki beceriler kazandırılarak meslek sevdirmek ve iş hayatına uyum sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla "Zanaat Atölyeleri" öğrenilir; bölge, sektör içi ve sektöre entegre okul modelleri ile iş birliği esasına dayalı yeni bir eğitim yaklaşımı hayata geçirilerek bölge okulu sayesinde ayrıca sanayinin az bölümleriki eğitimlerinde fırsat eşitliği ilkesiyle sanayi okulu gelişmiş mesleki eğitim almaları sağlamak; Mesleki ve teknik ortaöğretimde her birinin girişimci adayı olarak kabul ederek girişimcilik yeterlilikleri artırma şeklinde yer almaktadır
İstihdamda mesleki lise mezunlarına parlaklık verilecek, mesleki gelişime özgü ulusal, ulusal ve uluslararası yarışmalar düzenlenecek, mesleki ve teknik eğitimde, onların güçlü iletişim becerilerini desteklemek amacıyla mesleğe özgü yabancı dil eğitimine ağırlık verilecek.
ZÜLAL AKYÜZ