- 17:26 Patlayan Su Borusu Onarıldı
- 17:08 Üniversiteliler barınma sorunu nedeniyle okulu bırakıyor
- 17:06 UKOME 2025 Toplantısı Yapıldı, Güzergahlar Düzenlendi
- 17:05 Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası Etkinlikleri Düzenlendi
- 17:03 Gülyalı Bozkurtspor, Kabadüz Belediyespor'dan Necati Can Öztürk'ü Kadrosuna Kattı
- 16:51 Yeni Yönetim Kurulu Üyeleriyle Toplantı Yapıldı
- 16:42 Başkan Çalık: "Önceliğimiz Bu Kenti Geleceğe Hazırlamak"
- 16:41 Fatsa'da Fabrikada Üretim Durduruldu, Soruşturma Başlatıldı
- 16:42 Hamsi'de Kampanyaya Vatandaş İlgi Gösterdi
- 16:36 2025 Yılı İlk UKOME Toplantısı Gerçekleştirildi
- 16:36 Amasya'da Yüksek Rakımlı Yerlere Kar Yağdı
- 16:30 Altın Fiyatları 7 Ocak 2025'te Ne Durumda?
- 16:22 Çorum Belediye Başkanı Aşgın "Yılın Kareleri" Seçimini Yaptı
- 16:12 Thomas Reis Spor Kategorisinde"Azimle Gelen" Adlı Fotoğrafını Seçti
- 16:04 Ordu Belediyesi’ne Destek
Fındık Fiyatı
Eğitimde yeni kararlar
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024 yılı değerlendirmesi yaparken, eğitimde yeni kararları da açıkladı. Bakan Tekin, ilkokullarda karnenin kaldırılacağını ve bunun yerine gelişim raporu uygulamasına geçileceğini söyledi. Türkiye gazetesinden Mahmut Özay'ın haberine göre Bakan Tekin, özetle şunları söyledi:
KPSS YERİNE AGS: 2025’te öğretmen adayı arkadaşlarımız için KPSS olmayacak. ‘Akademi Giriş Sınavı (AGS)’ adıyla bir sınav gerçekleştireceğiz. Sınavı 13 Temmuz’da ÖSYM yapacak. AGS sonuçlarına göre Millî Eğitim Akademisine giriş süreci başlayacak. Akademideki eğitimden sonra da öğretmen arkadaşlarımızı istihdam edeceğiz.
Akademi Giriş Sınavı’nın KPSS’den önemli farklılıklarından bir tanesi şu olacak; Talim Terbiye Kurulu Başkanlığımızın onayladığı programlar Akademi Giriş Sınavı’nın bir parçası hâline dönüşmüştür. Yani olağan testlerin dışında onu da sürecin içerisine dâhil etmiş olduk.
ÖĞRETMEN ATAMALARI: 2024 KPSS’ye giren öğretmen arkadaşlarımız için kadro dağılımlarını yapıldıktan sonra alıma çıkacağız. 'Öğretmen Akademi' henüz yürürlüğe girmedi. Bize kaç kadro verilirse atamaları mevcut prosedüre göre yapacağız. Güvenlik soruşturması biten arkadaşlar göreve başlıyor hemen. Bu hafta biterse bu hafta, önümüzdeki hafta biterse önümüzdeki hafta başlar.
MÜLAKAT TARTIŞMASI: Israrla deniyor ki işte ‘Bin civarında adayın sıralamada yeri değişti.” Şimdi ben kimsenin yerinin değişmeyeceğinin garantisini zaten vermiyorum ki. Mülakat performansınıza göre değişebilir. Sıralaması değişmekten kastım; birinci olan kişiyi 20 bininci yapmamışızdır, 160. kişi, 180. olmuş. Dolayısıyla bu eleştiriler ‘işte bunları da atayın’ demek kabaca şu anlama geliyor.
ÖZEL OKULLAR: Bu yıl özel okul ücretleri 180-200 bin lira bandındaydı. Özel okullar eğitim ücretlerine enflasyon oranında zam yapamadıkları zaman bunu başka alanlarda telafi etme yoluna gidiyorlardı. Okul ücretleri, fahiş ücretle kitap satma gibi konularda yönetmelik çalışmamız var. Orada da bir düzenleme yapacağız.
LGS NE OLACAK?: Velilere tavsiyem açıkladığımız müfredata, ulaştırdığımız materyallere odaklansınlar. Sınav sistemi değişir değişmez öyle bir şey söylemiyorum ama sınavın içeriğiyle ilgili değişiklikler iin zaten hazırlıklarımız da var. Sınavın içeriği de bu formata dönecek. Yani programla uyumlu hâle gelecek.
YERLİ VE MİLLİ ZEKA TESTİ: Daha lansmanını yapmadığımız bir zekâ testi uygulaması var. BİLSEM’deki sınavları artık o uygulamayla yapacağız. Yerli ve millî zekâ testi uygulaması 2025’te ilk defa uygulanacak. Orada kullandığımız uygulamayı başka ülkeden satın almıştık.
YILBAŞI GENELGESİ YANLIŞ ANLAŞILDI: Yılbaşı kutlaması ile ilgili değil de ailelere maddi külfet getirecek şeylere girilmemesi yönünde daha önce yaptığımız değişiklik hatırlatıldı. Okulların öğrencileri, velileri zan altında külfet altında bırakacak şekilde kullanılmasına karşıyız. Mezuniyet törenlerini ve baloları da yasaklamadık. O da yanlış anlaşıldı. Biz çocuklarımızın mezuniyet programları okullarda yapılsın dedik.
gazeteduvar