HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
21 Haziran 2024 Cuma

Adıyaman'da 'dikenli dantel böceği' görüntülendi..

Adıyaman'da, halk arasında 'dikenli dantel böceği' olarak bilinen (Phyllomorpha laciniata) görüntülendi.
Adıyaman'da 'dikenli dantel böceği' görüntülendi..

Adıyaman'da, kırsal alanda çitçiler tarafından halk arasında 'dikenli dantel böceği' veya 'altın yumurta böceği' (Phyllomorpha laciniata) böceği olarak bilinen sarp kayalıklar arasında görüntülendi.


Yumurtalarını, sırtlarında taşıyan dikenli kanatları ve nohut büyüklüğündeki örümceğe benzer yapısı ile 'dikenli dantel böceği' olarak bilinen böcek türü kayalık alanda görüntüledi.


Bölgedeki biyoçeşitliliği anlamak ve koruma çalışmalarına katkı sağlamak adına büyük bir öneme olan 'dikenli dantel böceği' genellikle kayalık bölgelerde ve bitki örtüsüne uyum sağlayarak yaşadığı belirlendi.


Böcek hakkında bilgi veren Diyarbakır Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, "Altın yumurta böceği normalde kurumuş yapraklara benzediği için düşmanları tarafından çok fark edilemeyen bir böcek. Fakat bu dişileri çiftleştikten sonra yumurtalarını ya üzerlerine yapıştırıyorlar ya da erkeklerine yapıştırıyorlar. Dolayısıyla fark edilme oranı artıyor. Bunlara Altın yumurta böceği denilmesinin sebebi şu; bunların yumurtaları önce beyazımsıdır daha sonra sarıya döner ve daha sonra altın rengi aldığı için altın yumurta böceği adı verilmiştir" dedi.


Kaynak : PHA





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler