HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
3 Eylül 2024 Salı Saat: 14:43

OBBKT Yeni Sezona Başlıyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu 2024-2025 sezonuna hazırlanıyor.
OBBKT Yeni Sezona Başlıyor

Bir birinden güzel oyunlarla yeni sezona giriş yapacak olan OBBKT 60 yıldır olduğu gibi yine Ordu’nun kültür ve sanatında başı çekerek tiyatroseverlere güzel anlar yaşatacak. 

60 yıldır perdelerini kapatmayan ve muhteşem bir 60. sezon geçiren Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT), 2024-2025 sezonu için hazırlıklarına başladı. Ağustos ayı başında ''Fil ile Tavşan Gizemli Yolculukta'' adlı yeni çocuk oyununun provalarına başlayan OBBKT ekibi, 2 Eylül itibari ile sezonda sahnelenecek yeni yetişkin oyunu için de çalışmalarına hız verdi. 

SEZON AÇILIŞI "İSTANBUL EFENDİSİ" İLE YAPILIYOR

OBBKT, 2024-2025 sezonunun açılışını Müsahipzade Celal'in yazdığı, Genel Sanat Yönetmeni A. Emrah Özdilek'in uyarlayıp yöneteceği ''İstanbul Efendisi" adlı müzikal oyunla yapacak. 11 Ekim tarihinde izleyicilerle buluşacak "İstanbul Efendisi", Lale devri sonrası İstanbul'un toplumsal yapısını ve sosyal hayatını hicvederken, seyirciye keyifli bir tiyatro deneyimi sunacak. 

OBBKT ZENGİN REPERTUVARA SAHİP 

Son iki sezonunda repertuvar tiyatrosu olma yolunda adım atan OBBKT, Ordu seyircisinin alışık olmadığı ezber bozan bir repertuvar ile seyirci ile buluşuyor. Müzikalden felsefik oyuna, psikolojik oyundan melodrama 6 farklı oyun ile sezonu açacak OBBKT'de geçtiğimiz sezon 11. Uluslararası Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı ödüllerinde Suna Pekuysal En iyi Komedi Müzikal ödülünü alan Rumuz Goncagül ile birlikte Bu Kimin Hayatı, Yunus Emre Aşkın Yolu ve Sıfır Telaş adlı oyunlar bu sezon da seyirci ile buluşmaya devam edecek. 

6 farklı oyunla 11 Ekim’de yeni sezona perde açacak OBBKT, sezon içerisinde repertuvara ekleyeceği yeni oyunlar ile çocuklardan yetişkinlere her yaş grubuna hitap eden geniş bir oyun yelpazesi sunmaya hazırlanıyor. 

ULUSLARARASI FESTİVALLER VE TURNELERDE ORDU’YU TEMSİL EDECEK 

Geçtiğimiz sezonlarda da uluslararası ve ulusal tiyatro festivallerine katılan, birçok şehirden gelen davetler üzerine oyunlarını sahneleyen ve tiyatro çalıştaylarına katılan OBBKT, 11 Ekim'deki sezon açılışından önce 6-7-8 Eylül'de gerçekleşecek olan 3. Alanya Tiyatro Festivaline Rumuz Goncagül oyunu ile katılım sağlayacak. OBBKT, Ekim ayı sonuna kadar katılacağı festivaller ile 4 farklı şehirde 4 Uluslararası Tiyatro Festivalinde Ordu'yu temsil edecek.  MEHMET EMİN DANIŞ




Anahtar Kelimeler : OBBKT, Yeni, Sezona, Başlıyor

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler