HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
27 Eylül 2024 Cuma Saat: 17:09

Ünye’de Unutulmaya Yüz Tutmuş El Sanatları Sergilendi

Ünye Sanat ve Kültür Derneği (ÜNSAK) tarafından “Anılarla Ünye” konulu “Geçmiş El Sanatları, Kültürün Meslek Edindirilmesi ve Anılarla Çocukluk” etkinliği gerçekleştirildi.
Ünye’de Unutulmaya Yüz Tutmuş El Sanatları Sergilendi

Ünye Sanat ve Kültür Derneği (ÜNSAK) tarafından “Anılarla Ünye” konulu “Geçmiş El Sanatları, Kültürün Meslek Edindirilmesi ve Anılarla Çocukluk” etkinliği gerçekleştirildi.

Ordu’nun Ünye ilçesindeki Yalı Kilisesi Sergi Salonunda gerçekleştirilen etkinliğin açılışına Ünye Belediye Başkan Vekili Orhan Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Ünye Medya İletişim Derneği (ÜMİD) Başkanı Şakir Gürel, Dijital Medya Federasyonu Genel Başkanı Bahtiyar Kahveci, Ordu Tribün Gazetesi Sahibi Nilgün Acar, Yazı İşleri Müdürü Kazım Can Acar, çeşitli resmi kurumların yöneticileri, sanatseverler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta etkinlikler ilgili bir konuşma yapan Ünye Sanat ve Kültür Derneği (ÜNSAK) Başkanı İsmet Küçükoğlu, derneğin kuruluşundan bu güne yapmış olduğu çeşitli etkinliklerini özetleyerek; “Anılarla Ünye ana temasıyla bugün gerçekleştirdiğimiz ‘Geçmiş El Sanatları, Kültürün Meslek Edindirilmesi ve Anılarla Çocukluk’ konulu bu etkinliğimizin amacı Ünye’mizde unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının bir kez daha hatırlanması ve gelecek nesillerimize aktarılmasına katkı vermektir. İstiyoruz ki, bu güzide el sanatlarımız unutulmasın, yeni ustalar yetişsin, bu doğrultuda bu sanatların genç nesillerce meslek edinilmesinin teşvik edilmesi en büyük temennimiz ve hedefimizdir” dedi.

Ünye Medya İletişim Derneği'nin de desteklediği etkinlikte Jeofizik Mühendisi Orhan Yiğit tarafından "Ünye'nin Manyetik Kumu" konulu bilgilendirme çalışması ile Sepetçi İlyas Kara, Çömlekçi Zeynep Yiğit, Bakırcı Ahmet Türkmen ve Çakradan Dokuma Ustası Nurten Yelkovan da geleneksel el sanatları üretimi yaptılar.

HABER: Mehmet Emin Danış





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler