HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
30 Eylül 2024 Pazartesi Saat: 12:14

Karkamış Antik Kenti’ne koruyucu çatı yapıldı

Karkamış Antik Kenti’nin 2015 yılından beri kazı sponsorluğunu üstlenen SANKO Holding tarafından Karkamış Arkeoparkı Aşağı Saray Alanına yaptırılan, arkeoloji alanında dünyanın en özgün koruyucu çatısı tamamlandı.
Karkamış Antik Kenti’ne koruyucu çatı yapıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Karkamış Kazısı Türk-İtalyan Ortak Ekibi iş birliği ve SANKO Holding sponsorluğunda yapılan Karkamış Arkeoparkı Aşağı Saray Alanı koruyucu çatısı tamamlandı.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Arkeoloji alanında dünyanın sayılı büyüklükteki ve en özgün koruyucu çatısı olma özelliği taşıyan eserin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin dört bir yanının birbirinden güzel olduğunu belirterek; “Tarihi, kültürel, turistik her türlü zenginliğimiz var. Gaziantep bölgesi üzerinde binlerce yıldır insan yaşamının hiç kesilmediği toprakların üzerindeyiz. Burayı hem koruyacağız hem de insanlığın hizmetine sunacağız” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise birlikten kuvvet doğan bir Gaziantep modeli olduğuna dikkat çekerek; “Karkamış bizim dünümüz. Gılgamış destanının yazıldığı yer. Her medeniyet Fırat elinde tutmuş. Karkamış stratejidir. Kültürün başkenti olma noktasındayız. Karkamış’ın önünde muhteşem bir gelecek var. Emek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılışa katılan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan da Antik Kent’in Karkamışlılara emanet olduğunu belirterek; “Karkamış’ı bir cazibe merkezi haline getirmek onlar için büyük bir kazanım. Devamında olacak olan kazılar belki uzun yıllar devam edecek” dedi.

Hem Gaziantep’in hem de Karkamış’ın turistik cazibesini artırmasının önemine vurgu yapan Erdoğan, “Bu tür yerlerin açığa çıkarılması, gençlerimizin de ilgisini çekmesi açısından da önemli. Bütün emeği geçenlere çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Gaziantep Milletvekili ve TBMM Meclis İdare Amiri Sermet Atay, Gaziantep Milletvekili Mesut Bozatlı, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar ve Karkamış Belediye Başkanı Mustafa Güzel de konuşmalarında projeye katkı sunanlara teşekkür ettiler.

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu da Karkamış kazılarına verdikleri desteğin kültürel mirası koruma ve gelecek kuşaklara doğru bir şekilde aktarma amacı taşıdığını belirterek; “SANKO Holding olarak kültürel zenginliklerimizi ortaya çıkaracak projeleri desteklemeyi önemsiyoruz” dedi.

Önceki yıllarda Zeugma Antik Kenti’nde gerçekleştirilen acil kurtarma kazısına da sponsor olduklarını anımsatan Konukoğlu, “Zeugma Antik Kenti kazılarından elde ettiğimiz olumlu sonuçlar bizi memnun etti. 2015'ten beri Karkamış’ta kazı, koruma ve araştırma çalışmalarını desteklemekten de onur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Açılışa Karkamış Antik Kenti’nde gerçekleştirilen törene, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş, Gaziantep İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Halil Şen, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek, Karkamış Höyük Koordinatör Kazı Başkanı Prof. Dr. Hasan Peker, SANKO Holding Mali Koordinatörü Tekin Alpay, SANKO Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Poligon İnşaat Genel Müdürü Ahmet Sayın, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

HABER: Mehmet Emin Danış





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler