HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
2 Ekim 2024 Çarşamba Saat: 16:11

Ünye Belediyesi, Tarihi Mirasına Sahip Çıkıyor

Ünye Cumhuriyet Meydanında bulunan tarihi Ünye Hamamı’nın restore edilerek “Hat Sanatları ve Kent Müzesi”ne dönüştürüleceği açıklandı.
Ünye Belediyesi, Tarihi Mirasına Sahip Çıkıyor

Ordu’nun Ünye ilçesinde bulunan tarihi Ünye Hamamı, Ünye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bir projeyle “Hat Sanatları ve Kent Müzesi”ne dönüştürülüyor.

Projenin Ünye’nin tanıtımına büyük katkı vereceğini belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, restorasyonun 360 gün içerisinde tamamlanarak hizmete sunulacağını açıkladı.

Projeyle ilgili açıklama yapan Başkan Hüseyin Tavlı; “Ünye’mizin önemli değerlerinden birisi olan Ünye Hamamının da şehrimize kazandırılması ve aynı zamanda restoresiyle ilgili ihalemizi gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Sözleşmeyi de imzalayarak önemli bir mekânı yine Ünye’mize kazandırarak, tarihe ışık tutan miraslarımıza da bu vesileyle sahip çıkmış olacağız. Biliyorsunuz Ünye hamamı geçmişi 16. yüzyıla giden bir süreçte Ünye’ye hizmet veren bir yapı. 19. yüzyıla baktığımızda da Ünye Hamamı olarak meydanda, Meydan Hamamı, Çarşı Hamamı olarak da anılan bu yer şehrimize vermiştir ama geldiğimiz süreç içerisinde artık orası fonksiyon anlamında hamam olarak kullanmakta cazip olmaktan çıktı. Biz de böyle kıymetli bir eserimizi nasıl değerlendiririz diye düşündüğümüzde burayı hat sanatlarının sergilendiği, şehrin gezildiğinde nasıl bir şehir olduğu konusunda görsellikte, bir fikir oluşmasını sağlayacak, aynı zamanda bir hat sanat merkezi olarak şehrimizin tanıtımına katkı verecek bir merkeze dönüştürmeyi planlayarak yola çıktık” dedi.

Projenin yaklaşık 6 milyon lirasının Valilik destekli kurum tarafından karşılanacağını belirterek Ordu Valisi Muammer Erol’a da teşekkür eden Başkan Hüseyin Tavlı, şöyle devam etti; “Buranın kamulaştırmasını 2022 yılında yaptık, mülkiyetini Belediyemize kazandırdık. Biliyorsunuz buranın rölevesi ve restorasyonla ilgili projelerin hazırlanması da ciddi manada zaman aldı, onlar da tamamlandı, Allah’ın izniyle ihalesini gerçekleştirdik. Katılımcı firma Aydın İnşaat ve yapılan ihale neticesinde 10 milyon 791 bin liraya inşallah burayı bize kazandırmış olacak.”

HABER: Mehmet emin Danış





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler