- 17:19 Üç gün trafiğe kapatılacak
- 17:13 Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gazilere Teşekkür Etti
- 17:09 İki partiye kapıları kapattı
- 16:58 Bir araçta uyuşturucu ve tüfek ele geçirildi
- 16:48 İstinat duvarına çarpan tırın sürücüsü yaralandı
- 16:45 Yapı Ruhsatlarında Büyük Düşüş
- 16:44 Silah kaçakçılığı operasyonunda 1 zanlı yakalandı
- 16:44 Türk çayı ihracatı 19,8 milyon doları aştı
- 16:41 MEB, aileler için "veli rehberlik" kitaplarını yayımladı
- 16:40 A Milli Erkek Basketbol Takımı, yarın Macaristan'ı konuk edecek
- 16:39 Refakatçi hemşirenin ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı
- 16:35 Teğmenlerin Disipline Sevkine İlişkin Açıklama
- 16:36 Fındık Kabuğundan Aktif Karbon Üretilecek
- 16:19 Bakan Yumaklı Ordu’ya Geliyor
- 16:04 Diyarbakır anneleri evlatlarının yolunu gözlüyor
Fındık Fiyatı
KARDİYOLOJİ KLİNİĞİNDEN BAŞARILI BİR OPERASYON!
Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği Başarılı Bir Operasyona Daha İmza Attı
Bir yıldır işlevini yitirmiş kalp pili kablosu hassas ve riskli bir operasyonla açık cerrahi işleme gerek kalmadan başarıyla çıkarıldı.
Yaklaşık yedi yıl önce dış merkezde göğüs kafesinin sol tarafına kalp pili takılan 62 yaşında erkek hasta kalp pili kablosunun kırılması ve kalp pili bölgesinde oluşan şişlik nedeniyle Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniğine başvurdu. Kalp duvarına yapışık halde bulunan kırılmış kalp pili kablosu ve kalp pili bataryası özel pil kablosu çıkarma cihazı kullanılarak, açık cerrahi işleme gerek kalmadan, Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Doç.Dr.Mustafa Yenerçağ, Dr.Öğretim Üyesi Fatih Akkaya ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof.Dr.Kudret Aytemir ve Prof.Dr.Hikmet Yorgun tarafından yaklaşık bir buçuk saat süren riskli ve hassas bir operasyonla başarılı bir şekilde çıkarıldı.
Dr.Öğretim Üyesi Fatih Akkaya, kalp pili kablolarının kalbin sağ boşluklarına takıldığını, bu kabloların herhangi nedenle kırılması sonucunda vücuttan çıkarılması gerektiğini anlattı. Kırılmış kalp pili kablolarının kalbin içinden çıkarılmasının teknik olarak çok riskli olduğuna işaret eden Doç.Dr.Mustafa Yenerçağ, "Çok özel bir cihaz sistemi kullanılarak açık cerrahi işleme gerek kalmadan kırılmış kalp pili kablosu ve kalp pili bataryasını başarıyla çıkardık. Hastamızı iki gün servis takibi sonrasında şifa ile taburcu ettik. Bu işlemin gerçekleşmesinde tecrübelerini bize aktaran Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi hocalarımıza, Kardiyoloji Anabilim Dalımıza, Koroner Anjiyografi Ünitesi ekibine ve Koroner Yoğun Bakım ekibimize teşekkür ederiz.” dedi. nBÜLTEN