- 17:19 Üç gün trafiğe kapatılacak
- 17:13 Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gazilere Teşekkür Etti
- 17:09 İki partiye kapıları kapattı
- 16:58 Bir araçta uyuşturucu ve tüfek ele geçirildi
- 16:48 İstinat duvarına çarpan tırın sürücüsü yaralandı
- 16:45 Yapı Ruhsatlarında Büyük Düşüş
- 16:44 Silah kaçakçılığı operasyonunda 1 zanlı yakalandı
- 16:44 Türk çayı ihracatı 19,8 milyon doları aştı
- 16:41 MEB, aileler için "veli rehberlik" kitaplarını yayımladı
- 16:40 A Milli Erkek Basketbol Takımı, yarın Macaristan'ı konuk edecek
- 16:39 Refakatçi hemşirenin ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı
- 16:35 Teğmenlerin Disipline Sevkine İlişkin Açıklama
- 16:36 Fındık Kabuğundan Aktif Karbon Üretilecek
- 16:19 Bakan Yumaklı Ordu’ya Geliyor
- 16:04 Diyarbakır anneleri evlatlarının yolunu gözlüyor
Fındık Fiyatı
SONBAHARA GİRERKEN GÖZ SORUNLARI!
Dr. Şeyda Atabay, göz sorunlarına ilişkin yapmış olduğu açıklamasında: “Sonbaharda göz sorunları, değişen hava koşulları, alerjenler ve yaşam tarzı düzenlemeleri gibi çeşitli faktörlerden etkilenebilir.” ifadelerine yer verdi.
Dr. Şeyda Atabay, sonbahar mevsiminde insanların yaşayabileceği bazı yaygın göz sorunları ve bunların nasıl ele alınacağına ilişkin şu açıklamayı yaptı:
“Alerjiler: Sonbahar polen, yakup otu ve küf sporları gibi alerjenlerde artışa neden olabilir. Alerjik reaksiyonlar gözlerde kızarıklık, kaşıntı, sulanma ve rahatsızlığa yol açabilir. Reçetesiz veya reçeteli antihistaminik göz damlaları bu semptomları hafifletmeye yardımcı olabilir. Alerjenlerden kaçınmak ve pencereleri kapalı tutmak da yardımcı olabilir.
Kuru Gözler: Daha soğuk sıcaklıklar ve iç mekân ısıtması nemin azalmasına neden olarak kuru gözlere yol açabilir. Suni gözyaşı veya kayganlaştırıcı göz damlaları kullanmak rahatlama sağlayabilir. Ayrıca, evinizde bir nemlendirici kullanmak rahat bir nem seviyesinin korunmasına yardımcı olabilir.
Artan Ekran Süresi: Günlerin kısalmasıyla birlikte, birçok insan kapalı alanlarda daha fazla zaman geçirmekte ve genellikle iş veya eğlence için ekranlara bakmaktadır. Bu durum dijital göz yorgunluğuna yol açabilir. 20-20-20 kuralını uygulayın: her 20 dakikada bir, göz yorgunluğunu azaltmak için en az 20 saniye boyunca 20 fit uzaktaki bir şeye bakın. Ekran parlaklığını ve konumunu ayarlamak da yardımcı olabilir.
UV Koruması: Sonbaharda bile güneşten gelen UV ışınları gözleriniz için zararlı olabilir. UV korumalı güneş gözlükleri, özellikle parlak ve güneşli günlerde dışarıda vakit geçirirken takılmalıdır.
Güvenlik Önlemleri: Sonbahar, bahçe işleri ve ev geliştirme projeleri gibi açık hava etkinliklerinin artabileceği bir mevsimdir. Kazaları ve göz yaralanmalarını önlemek için her zaman uygun koruyucu gözlük takın.
Sonbaharda kalıcı veya ciddi göz sorunları yaşarsanız, doğru teşhis ve tedavi için bir göz sağlığı uzmanına danışmanız önemlidir.”