- 17:19 Üç gün trafiğe kapatılacak
- 17:13 Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gazilere Teşekkür Etti
- 17:09 İki partiye kapıları kapattı
- 16:58 Bir araçta uyuşturucu ve tüfek ele geçirildi
- 16:48 İstinat duvarına çarpan tırın sürücüsü yaralandı
- 16:45 Yapı Ruhsatlarında Büyük Düşüş
- 16:44 Silah kaçakçılığı operasyonunda 1 zanlı yakalandı
- 16:44 Türk çayı ihracatı 19,8 milyon doları aştı
- 16:41 MEB, aileler için "veli rehberlik" kitaplarını yayımladı
- 16:40 A Milli Erkek Basketbol Takımı, yarın Macaristan'ı konuk edecek
- 16:39 Refakatçi hemşirenin ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı
- 16:35 Teğmenlerin Disipline Sevkine İlişkin Açıklama
- 16:36 Fındık Kabuğundan Aktif Karbon Üretilecek
- 16:19 Bakan Yumaklı Ordu’ya Geliyor
- 16:04 Diyarbakır anneleri evlatlarının yolunu gözlüyor
Fındık Fiyatı
ÖMÜR UZATAN 5 TAKVİYE
Business Insider’de yer alan habere göre, Albert Einstein Sağlık Akademisi’nin Yaşlanma Araştırmaları Enstitüsü Direktörü Dr. Nir Barzilai gıda takviyelerinin sağlığı iyileştirdiğini söylüyor.
Kişiye özel olmalı
Söz konusu yaşlanmaya geldiğinde Barzilai ve diğer uzmanlar, seçmeniz gereken takviye rejiminin tek ve basit bir rutin olmayacağını söylüyor. Bu rutin her insan ve her dönem için özel olmalı. Takviyelerin öylesine alınıp içilemeyeceğini belirten Singapur Ulusal Üniversitesi’nden Dr. Andrea Maier “Vücudunuzun biyolojisi tarafından yönlendirilmeli.” dedi.
Maier’in kendi araştırmasına göre çoğu takviye etiketinde yazanla eşleşmiyor ve herkeste farklı reaksiyon gösteriyor. Hastalarına takviye reçete ederken bunu kişisel ve bilimsel yaklaşımlarla seçiyor. Çünkü yaş aldıkça vücudumuzun gıdaları emme durumu değişiyor. Takviyeler doğru bir şekilde alındığında gerçekten de ömrü uzatabiliyor.
Ömrü uzattığı bilimsel olarak kanıtlanmış 5 takviye var. Bunlar:
D vitamini
D vitamini kemik sağlığımız için önemli ve kalsiyumu dönüştürmemize yardımcı oluyor. Genel olarak D vitamini güneşten alıyoruz. Kış aylarında dışarıya fazla çıkamayan çoğu insan D vitamini takviyesini kışın almayı tercih ediyor. D vitaminini ayrıca yağlı balıklar, sür ve yumurta sarısından da gıda yoluyla alabilirisiniz.
Balık yağı
Balık yağı kalp sağlığı koruyucusu olarak içerdiği omega-3 yağ asidi sayesinde kolesterolü düzenliyor. Ceviz, somon ya da ton balığı yiyecek de omega-3 alabilirsiniz. Somon tüketerek D vitamini ve B12 vitaminlerini de aynı anda almış olursunuz.
NAD+
NAD+ (Nicotinamide adenine dinucleotide), vücudumuzun enerji üretmek için kullandığı anahtar bir enzim. Vücudumuzu sağlıklı tutarken DNA’nın yenilenmesini ve bağışıklık ile metabolizmanın sisteminin güçlenmesini sağlar.
Fisetin
Çilek, hurma, soğan ve elmada doğal olarak bulanan Fisetin, yaş aldıkça biriken toksik hücrelerin temizlenmesine yardımcı olabilir. Diğer araştırmalar fisetinin artrit ve Alzheimer gibi sorunları potansiyel olarak iyileştirebileceğini öne sürüyor. Ancak birçok uzmanın ortak görüşü; fisetinin takviye olarak tüketilmesinin yararları ve zararları hakkında daha fazla araştırma yapılması gerektiği.
Magnezyum
Magnezyum sağlıklı kaslar, sinirler, kan basıncı ve hücreler için önemli bir mineral. Ispanak, muz, avokado, fındık ve fasulye gibi koyu yapraklı yeşilliklerden de iyi magnezyum alabilirsiniz.
Öte yandan uzmanlar, takviye kullanmadan önce diyet ve egzersiz rutininizi gözden geçirmeniz konusunda uyarıyor. Gıda takviyesini seçerken mutlaka doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.