- 17:19 Üç gün trafiğe kapatılacak
- 17:13 Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gazilere Teşekkür Etti
- 17:09 İki partiye kapıları kapattı
- 16:58 Bir araçta uyuşturucu ve tüfek ele geçirildi
- 16:48 İstinat duvarına çarpan tırın sürücüsü yaralandı
- 16:45 Yapı Ruhsatlarında Büyük Düşüş
- 16:44 Silah kaçakçılığı operasyonunda 1 zanlı yakalandı
- 16:44 Türk çayı ihracatı 19,8 milyon doları aştı
- 16:41 MEB, aileler için "veli rehberlik" kitaplarını yayımladı
- 16:40 A Milli Erkek Basketbol Takımı, yarın Macaristan'ı konuk edecek
- 16:39 Refakatçi hemşirenin ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı
- 16:35 Teğmenlerin Disipline Sevkine İlişkin Açıklama
- 16:36 Fındık Kabuğundan Aktif Karbon Üretilecek
- 16:19 Bakan Yumaklı Ordu’ya Geliyor
- 16:04 Diyarbakır anneleri evlatlarının yolunu gözlüyor
Fındık Fiyatı
ORDU'DA YOĞUN BAKIMDA ARTIŞ !
Ordu'da Alarm Verici Durum !
Özellikle viral enfeksiyon ve grip salgını, yoğun bakımda yatan hasta sayısında yüzde 30'luk bir artışa neden oldu.Ordu Tabip Odası Başkanı ve aynı zamanda uzman Dr. Ali Coşkun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yoğun bakımlardaki artışın ciddi bir salgın belirtisi olduğuna vurgu yaptı. Başkan Coşkun, salgın sürecinde alınması gereken önlemlere dikkat çekerek, toplumun bu konuda duyarlı olması gerektiğini ifade etti.
Uzman doktor, salgın sürecinde alınması gereken önlemlere de vurgu yaparak, yapılan uyarılara dikkat edilmesi durumunda yoğun bakımdaki hasta artışlarının kontrol altına alınabileceğini belirtti. Başkan Coşkun, sağlık otoritelerinin önerilerine uyulmasıyla birlikte bu zorlu sürecin daha etkin bir şekilde yönetilebileceğini dile getirdi.
Geçtiğimiz günlerde de gündemi meşgul eden ve insanları endişeye sokan bu salgın olaylarına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan bir açıklama gelmişti.
Sosyal medya hesabı X üzerinden açıklamada bulunan Koca : “Her yıl kış aylarında solunum yolu enfeksiyonu kaynaklı semptomlarla acil servise başvuran hastaların sayısında artış gözlemlenmektedir. Bu yıl da önceki yıllara benzer şekilde acile bu şikâyetlerle başvuran hastaların oranı artmış durumda. Belli bir seviyeye ulaştıktan sonra bu başvuruların sayılarının azaldığını görmekteyiz. Bu hastalıkların büyük bir çoğunluğu, belirtileri 3 ila 10 gün içerisinde sonlanan; ağrı kesici, ateş düşürücü ilaçlarla çözebileceğimiz, beraberinde dengeli beslenme ve istirahatle üstesinden gelebileceğimiz hastalıklardır. Büyük çoğunluğu virüslerden kaynaklıdır. Antibiyotik kullanımı bunların birçoğunda fayda etmez. Üst solunum yolu enfeksiyonu kaynaklı şikâyetlerde öncelikle başvuru yapmamız gereken sağlık kuruluşları aile hekimlikleri, işyeri hekimlikleri gibi birinci basamak sağlık kuruluşları olmalıdır.” İfadelerine yer verdi
HABER:SELDANUR KILIÇ