- 17:19 Üç gün trafiğe kapatılacak
- 17:13 Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gazilere Teşekkür Etti
- 17:09 İki partiye kapıları kapattı
- 16:58 Bir araçta uyuşturucu ve tüfek ele geçirildi
- 16:48 İstinat duvarına çarpan tırın sürücüsü yaralandı
- 16:45 Yapı Ruhsatlarında Büyük Düşüş
- 16:44 Silah kaçakçılığı operasyonunda 1 zanlı yakalandı
- 16:44 Türk çayı ihracatı 19,8 milyon doları aştı
- 16:41 MEB, aileler için "veli rehberlik" kitaplarını yayımladı
- 16:40 A Milli Erkek Basketbol Takımı, yarın Macaristan'ı konuk edecek
- 16:39 Refakatçi hemşirenin ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı
- 16:35 Teğmenlerin Disipline Sevkine İlişkin Açıklama
- 16:36 Fındık Kabuğundan Aktif Karbon Üretilecek
- 16:19 Bakan Yumaklı Ordu’ya Geliyor
- 16:04 Diyarbakır anneleri evlatlarının yolunu gözlüyor
Fındık Fiyatı
Brokoli tüketmek için bir neden daha!
Araştırmacılar, brokolide bulunan belirli bir molekülün, farelerde bağırsak sağlığını geliştirmek için bir reseptörle etkileşime girdiğini keşfettiler. Brokolinin sağlığa faydaları uzun zamandır bilinmektedir. Örneğin, turpgillerden sebze tüketiminin kanser ve tip 2 diyabet insidansını azalttığını gösteren araştırmalar bulunmaktadır. Penn State Üniversitesi'ndeki araştırmacılar yakın tarihli bir çalışmada, brokolinin farelerde ince bağırsağın iç yüzeyini korumaya yardımcı olan ve böylece hastalık gelişimini engelleyen belirli moleküller içerdiğini buldular.
Araştırmanın detayları, Laboratuvar Araştırması dergisinde yayınlandı. Dr. Perdew ve ekibi, brokolide bulunan moleküllerin, ince bağırsak hücrelerinin fonksiyonlarını etkileyen çeşitli aktiviteleri başlatan aril hidrokarbon reseptörüne (AHR) bağlandığını keşfettiler. Bu keşif, brokolinin bağırsak sağlığını destekleyici etkisinin altında yatan mekanizmayı aydınlatmış oldu.
Araştırmacılar, deney fareleri grubunu brokoli içeren bir diyetle (günde yaklaşık 3,5 bardağa eşdeğer) beslerken, kontrol grubu farelerini brokoli içermeyen tipik bir laboratuvar diyetiyle beslediler. Daha sonra, her iki grup farede AHR aktivitesinin yanı sıra çeşitli hücre tiplerinin miktarlarını ve mukus konsantrasyonlarını analiz ettiler. Brokoli ile beslenen farelerde AHR aktivitesinin arttığı ve bağırsak bariyer fonksiyonunun güçlendiği, gıdanın ince bağırsakta geçiş süresinin düzeldiği ve koruyucu mukus üretiminin arttığı bulundu.
Bu sonuçlar, brokolinin bağırsak sağlığı üzerinde önemli bir rol oynayabileceğini ve potansiyel olarak hastalıklara karşı koruyucu bir etki sağlayabileceğini göstermektedir. Araştırmacılar, bu bulguların insanlarda benzer etkileri olup olmadığını daha fazla çalışmayla belirlemeyi planlamaktadırlar.