HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
22 Haziran 2024 Cumartesi Saat: 16:46

"TTB'DE ORDU TEMCİLCİSİ ŞART!"

Ordu Tabip Odası Büyük Kongre Delegesi Uzm. Dr. Ali Coşkun, Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) 11 kişilik merkez yönetim kurulu komisyonunda Ordu Tabip Odası’nın da bir temsilcisinin olmasının önemine dikkat çekti.
"TTB'DE ORDU TEMCİLCİSİ ŞART!"

Ordu Tabip Odası Büyük Kongre Delegesi Uzm. Dr. Ali Coşkun, Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) 11 kişilik merkez yönetim kurulu komisyonunda Ordu Tabip Odası’nın da bir temsilcisinin olmasının önemine dikkat çekti.

Uzm. Dr. Ali Coşkun, TTB Merkez Konseyi Yönetim ve diğer kurullarının seçiminin, 2024 yılı Haziran ayının son üç gününde gerçekleşeceğini hatırlatarak, hekimliğin ülkemizde bu tarihlerde önemli bir sınavdan geçtiğini belirtti. Seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Coşkun, mevcut TTB yönetiminin, hekimlik unsurlarını öncelik olarak görmeyip, etnik ve ülkemiz menfaatlerine zararlı unsurlar ürettiğini ifade etti.

Uzm. Dr. Ali Coşkun, yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi:

“Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi yönetim ve diğer kurullarının seçimi var.

Tam 30 yıldır, bir türlü tüm hekimleri layıkıyla temsil edemeyen, hekimlik unsurlarını öncelik olarak görmeyip; etnik, ülkemiz menfaatlerine zararlı unsurlar üreten mevcut TTB yönetiminin seçimle yönetimden kaybederek uzaklaştırılması için, biz hekimlere büyük bir sorumluluk yüklenmiştir. Bu sorumluluk, tarafımızdan; ay yıldızlı al bayrağın gölgesinde huzurla görev yapan hekimler olarak, gönüllü olarak kabul edilmiştir.

Ülkemizin üstünde kara bulutlar belirince de bembeyaz önlüğünü aziz vücuduyla birlikte vatanına siper etmekten bir an bile tereddüt etmemiş Türk Hekimlerinin bir parçasıyız.

Gazi Mustafa Kemal’in aziz vücudunu, her şartta emanet edecek kadar güvendiği emanet muhafızları olan Türk hekimleri, bu gün de gelinen noktada elbette, en büyük meslek çatı örgütü olan Türk Tabipleri Birliği’ni, içine düştüğü ve hiç hak etmediği buhran dolu girdabın içinden çıkarabilmek için bu gün de bir an bile tereddüt göstermemiştir.

Bu amaçla 3 yıl önce ilk toplantısını Ordu Tabip Odası’nın çağrısıyla Ordu’da yapan milli çizgideki Tabip Odaları; sırasıyla Aksaray, Konya, Kayseri ve Ankara toplantıları düzenlemişlerdir.

Bu istişare toplantılarının sonunda Türk Hekimleri Birliği platformu olarak hareket eden yaklaşık 25 Tabip Odası, çağdaş hekimler grubu platformu ile hareket eden odalarla seçim ittifakı yaparak, seçime birlikte girme kararına varmışlardır.

Bu amaçla TTB seçimli genel kuruluna Çağdaş Türk Hekimleri Birliği platformu ile bembeyaz önlüklü kardeşlerimizin ve yüce Türk milletinin huzurlarına çıkmaya kararlıdır.

Çok değerli vatansever Türk Hekimlerinin kıymetli oylarıyla, bizlere bu sorumluluk verildiği takdirde, önceliğimiz hekimlik mesleğinin en güzel şekilde hak ettiği değerlere yeniden kavuşabilmesi olacaktır.

TTB’nin şu ana kadar izlediği, milli menfaatlerimize, insanımıza ve tertemiz hekimlik mesleğine son derece zararlı yöntemler nedeniyle, meslek odalarından kaçan Türk hekimlerini, yeniden en büyük ve tek meslek çatı birimi olan TTB’ye sahip çıkması mümkün olabilecektir.

Kurulduğu yıllardaki ayarlarına yeniden geri dönmesini sağlamak, Her bir hekimin bir Nusret fişek gibi, bir Refik Saydam gibi, bir Tıbbiyeli Hikmet gibi ülkesi için, insanı için, meslek aşkıyla, fedakarca çalışmasına yön vermek en büyük amacımız olacaktır.

Eğer seçilebilirsek; Türk Tabipleri Birliğinin 11 kişilik merkez yönetim kurulu komisyonunda, Ordu Tabip Odamızın ve dolayısıyla Ordu Tabip Odası temsilcisi olarak benim de dahil edilmem, ayrı bir gurur vesilesidir.”




Anahtar Kelimeler : TTBDE, ORDU, TEMCİLSİCİS, ŞART!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler