- 17:19 Üç gün trafiğe kapatılacak
- 17:13 Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gazilere Teşekkür Etti
- 17:09 İki partiye kapıları kapattı
- 16:58 Bir araçta uyuşturucu ve tüfek ele geçirildi
- 16:48 İstinat duvarına çarpan tırın sürücüsü yaralandı
- 16:45 Yapı Ruhsatlarında Büyük Düşüş
- 16:44 Silah kaçakçılığı operasyonunda 1 zanlı yakalandı
- 16:44 Türk çayı ihracatı 19,8 milyon doları aştı
- 16:41 MEB, aileler için "veli rehberlik" kitaplarını yayımladı
- 16:40 A Milli Erkek Basketbol Takımı, yarın Macaristan'ı konuk edecek
- 16:39 Refakatçi hemşirenin ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı
- 16:35 Teğmenlerin Disipline Sevkine İlişkin Açıklama
- 16:36 Fındık Kabuğundan Aktif Karbon Üretilecek
- 16:19 Bakan Yumaklı Ordu’ya Geliyor
- 16:04 Diyarbakır anneleri evlatlarının yolunu gözlüyor
Fındık Fiyatı
Girişimsel Radyoloji İşlemleri Başladı
Ünye Devlet Hastanesinde Girişimsel Radyoloji işlemleri (tiroid, meme, lenf nodu biyopsileri) yapılmaya başladı.
2015 yılından itibaren yeni hizmet binasında faaliyetini sürdüren Ünye Devlet Hastanesi yatak kapasitesinin artması, doktor sayısının artması, fiziki şartların iyileşmesi ve bunun yanında modern tıbbi cihazlarla donatılmasıyla birlikte hastanede yapılan işlemler de çeşitlendiriliyor. Bu kapsamda Radyoloji Uzmanı Dr. Burak Öztürk tarafından Girişimsel Radyoloji işlemleri (tiroid, meme, lenf nodu biyopsileri vb) yapılmaya başladı. Yapılan işlem sayesinde vatandaşlar bu işlemleri yaptırabilmek için başka hastanelere gitmek zorunda kalmayacak.
Ünye Devlet Hastanesinde sağlık alanında insan odaklı yatırımlara bölgesel ihtiyaçları da gözeterek devam ettiklerini belirten Başhekim Dr.Yılmaz Dündar; “ Bu amaçla bölgeye hizmet veren bir sağlık üssü konumundaki hastanemizde Radyoloji Hekimimiz Dr.Burak Öztürk tarafından Girişimsel Radyoloji işlemleri de yapılmaktadır. İşlemi yapan değerli hekimlerimize sağlık çalışanları ve vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Hastalarımız artık bu işlemi yaptırmak için başka hastanelere gitmek zorunda kalmayacak” dedi.
Yapılan işlemler hakkında bilgi veren Ünye Devlet Hastanesinde görevli Radyoloji Uzmanı Dr. Burak Öztürk; “Girişimsel radyoloji, tıbbın, teknolojik gelişmelere en açık bölümlerinden biri olup, radyolojinin tanı koyma becerilerine ek olarak tedavi edici bölümüdür. Hastaya genellikle lokal, bazen de genel anestezi uygulanarak, iğneler yardımıyla vücuda girilerek gerçekleştirilen tanı ve tedavi yöntemlerini içerir. Bu yöntemler sayesinde hastalıklara daha basit müdahalerle tanı konulur. Açık ameliyatlara gerek kalmaksızın, daha basit yöntemlerle tedavi edilmesine imkan sağlar. Böylelikle teşhis ya da tedavi amacıyla yapılan açık ameliyatlara bağlı komplikasyon riski ve hastanede kalış süresi azalır. Girişimsel radyologlar, kullandıkları iğne ve kataterler (ince tüpler, borular) ile yaptıkları işler sayesinde diğer klinik branşlara birçok konuda yardımcı olurlar. Temel olarak bu işler tanı ve tedavi olarak ikiye ayrılabilir. Tanı koyma amacıyla yapılan girişimsel radyolojik işlemlere örnek olarak, görüntüleme eşliğinde gerçekleştirilen biyopsi (örnek alma) işlemleri ya da tanısal anjiyografiler (damar grafileri) verilebilir. Biyopsi işlemi birçok hastalığa kesin tanıyı koymak amacıyla gerçekleştirilen ve bu nedenle de tedaviyi yönlendirmede büyük öneme sahip işlemlerdir. Örnek alınmak istenen yerlerin yakınında damar ve sinir gibi önemli yapılar mevcut ise, örnekleme işlemi sırasında görüntüleme yöntemlerinin kullanılması riskleri ve komplikasyonları azaltır. Hastanemizde tiroid, meme, lenf nodu biyopsileri, ultrason eşliğinde sıklıkla yapılan biyopsiler olup, karaciğerden, kas dokusundan, ya da cilt altında ele gelebilecek şişliklerden biyopsiler de tarafımızca yapılabilmektedir. Yine göğüs kafesinde, karın içinde ya da eklem aralıklarında biriken sıvıları boşaltma ya da örnek alma işlemleri hastanemizde yapılabilmektedir. Ayrıca kalıcı ya da geçici diyaliz katateri ve port katateri takılabilmektedir” şeklinde açıklamalarda bulundu.