HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
26 Haziran 2024 Çarşamba Saat: 13:52

Girişimsel Radyoloji İşlemleri Başladı

Ünye Devlet Hastanesinde Girişimsel Radyoloji işlemleri (tiroid, meme, lenf nodu biyopsileri) yapılmaya başladı.
Girişimsel Radyoloji  İşlemleri Başladı

Ünye Devlet Hastanesinde Girişimsel Radyoloji işlemleri (tiroid, meme, lenf nodu biyopsileri) yapılmaya başladı.

2015 yılından itibaren yeni hizmet binasında faaliyetini sürdüren Ünye Devlet Hastanesi yatak kapasitesinin artması, doktor sayısının artması, fiziki şartların iyileşmesi ve bunun yanında modern tıbbi cihazlarla donatılmasıyla birlikte hastanede yapılan işlemler de çeşitlendiriliyor. Bu kapsamda Radyoloji Uzmanı Dr. Burak Öztürk tarafından Girişimsel Radyoloji işlemleri (tiroid, meme, lenf nodu biyopsileri vb) yapılmaya başladı. Yapılan işlem sayesinde vatandaşlar bu işlemleri yaptırabilmek için başka hastanelere gitmek zorunda kalmayacak.

Ünye Devlet Hastanesinde sağlık alanında insan odaklı yatırımlara bölgesel ihtiyaçları da gözeterek devam ettiklerini belirten Başhekim Dr.Yılmaz Dündar; “  Bu amaçla bölgeye hizmet veren bir sağlık üssü konumundaki hastanemizde Radyoloji Hekimimiz Dr.Burak Öztürk tarafından Girişimsel Radyoloji işlemleri de yapılmaktadır. İşlemi yapan değerli hekimlerimize sağlık çalışanları ve vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Hastalarımız artık bu işlemi yaptırmak için başka hastanelere gitmek zorunda kalmayacak” dedi.

Yapılan işlemler hakkında bilgi veren Ünye Devlet Hastanesinde görevli Radyoloji Uzmanı Dr. Burak Öztürk; “Girişimsel radyoloji, tıbbın, teknolojik gelişmelere en açık bölümlerinden biri olup, radyolojinin tanı koyma becerilerine ek olarak tedavi edici bölümüdür. Hastaya genellikle lokal, bazen de genel anestezi uygulanarak, iğneler yardımıyla vücuda girilerek gerçekleştirilen tanı ve tedavi yöntemlerini içerir. Bu yöntemler sayesinde hastalıklara daha basit müdahalerle tanı konulur. Açık ameliyatlara gerek kalmaksızın, daha basit yöntemlerle tedavi edilmesine imkan sağlar. Böylelikle teşhis ya da tedavi amacıyla yapılan açık ameliyatlara bağlı komplikasyon riski ve hastanede kalış süresi azalır. Girişimsel radyologlar, kullandıkları iğne ve kataterler (ince tüpler, borular) ile yaptıkları işler sayesinde diğer klinik branşlara birçok konuda yardımcı olurlar. Temel olarak bu işler tanı ve tedavi olarak ikiye ayrılabilir. Tanı koyma amacıyla yapılan girişimsel radyolojik işlemlere örnek olarak, görüntüleme eşliğinde gerçekleştirilen biyopsi (örnek alma) işlemleri ya da tanısal anjiyografiler (damar grafileri) verilebilir.  Biyopsi işlemi birçok hastalığa kesin tanıyı koymak amacıyla gerçekleştirilen ve bu nedenle de tedaviyi yönlendirmede büyük öneme sahip işlemlerdir. Örnek alınmak istenen yerlerin yakınında damar ve sinir gibi önemli yapılar mevcut ise, örnekleme işlemi sırasında görüntüleme yöntemlerinin kullanılması riskleri ve komplikasyonları azaltır. Hastanemizde tiroid, meme, lenf nodu biyopsileri, ultrason eşliğinde sıklıkla yapılan biyopsiler olup, karaciğerden, kas dokusundan, ya da cilt altında ele gelebilecek şişliklerden biyopsiler de tarafımızca  yapılabilmektedir. Yine göğüs kafesinde, karın içinde ya da eklem aralıklarında biriken sıvıları boşaltma ya da örnek alma işlemleri hastanemizde yapılabilmektedir. Ayrıca kalıcı ya da geçici diyaliz katateri ve port katateri takılabilmektedir” şeklinde açıklamalarda bulundu.




Anahtar Kelimeler : Girişimsel, Radyoloji, İşlemleri, Başladı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler