- 17:19 Üç gün trafiğe kapatılacak
- 17:13 Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gazilere Teşekkür Etti
- 17:09 İki partiye kapıları kapattı
- 16:58 Bir araçta uyuşturucu ve tüfek ele geçirildi
- 16:48 İstinat duvarına çarpan tırın sürücüsü yaralandı
- 16:45 Yapı Ruhsatlarında Büyük Düşüş
- 16:44 Silah kaçakçılığı operasyonunda 1 zanlı yakalandı
- 16:44 Türk çayı ihracatı 19,8 milyon doları aştı
- 16:41 MEB, aileler için "veli rehberlik" kitaplarını yayımladı
- 16:40 A Milli Erkek Basketbol Takımı, yarın Macaristan'ı konuk edecek
- 16:39 Refakatçi hemşirenin ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı
- 16:35 Teğmenlerin Disipline Sevkine İlişkin Açıklama
- 16:36 Fındık Kabuğundan Aktif Karbon Üretilecek
- 16:19 Bakan Yumaklı Ordu’ya Geliyor
- 16:04 Diyarbakır anneleri evlatlarının yolunu gözlüyor
Fındık Fiyatı
"Yutma riskine karşı bebeklere nazar boncuğu, kolye takılmamalı" uyarısı
Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Doğuş Çalışkan, 3 yaşın altındaki çocukların üzerinde yutma tehlikesine karşı, nazar boncuğu, doğal taşlardan kolye, küpe gibi nesnelerin bulunmaması gerektiği uyarısında bulundu.
Ankara'da, yakasında bulunan çengelli iğneyi ucu açık bir şekilde yutan 10 aylık kız bebek, getirildiği Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan operasyonla kurtarıldı.
Çengelli iğne yutan 10 aylık bebek zamanında müdahaleyle kurtuldu
Bebeğin operasyonunu gerçekleştiren Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplumda bebeklere, nazar boncukları, altın, bazı dualar, şifalı olduğu düşünülen taşlar, kolye ve bilekliklerin takıldığına işaret etti.
Ancak bu nesneleri bebeklerin yutmasının ciddi riskleri de ortaya çıkardığını vurgulayan Çalışkan, ailelere, küçük çocuklarını mümkün olduğunca yabancı cisimlerden uzak tutmaları gerektiği uyarısında bulundu.
Çalışkan, "3 yaşın altındaki hiçbir çocukta, üzerinde taşıyabileceği nazar boncuğu, doğal taşlardan kolye, küpe gibi nesnelerin bulunmaması gerekiyor. Çünkü çocuklar küçük boyutlu yabancı cisimleri tanımak için ağızlarına atabiliyor ve yutma sonucu bu nesneler soluk borularına kaçabiliyor." dedi.
"Deterjanları çocuklardan uzak tutun"
Bebeklerin bazen deterjan, temizleyici gibi ürünleri de yutabildiklerine dikkati çeken Çalışkan, şunları kaydetti:
"Deterjan, tuz ruhu, çamaşır suyu gibi tüm paketli temizlik ürünlerinin ağızlarında kilit vardır. Kilitsiz olan, açık satılan ürünlerin kesinlikle alınmaması gerekiyor. Bazen renksiz deterjanlar su şişelerine konulup dolaplarda saklanabiliyor. Çocuklar çok meraklı, her buldukları yeni şeyi denemek, tatmak istiyorlar. Çocukların, uzun dönem hayatlarını etkileyecek problemlerle karşılaşmaması için ailelerin dikkat etmesi, deterjanları çocuklardan uzak tutması gerekiyor." AA