HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
22 Temmuz 2024 Pazartesi Saat: 12:30

Güneşin cildinize verdiği hasarı onarma zamanı!

Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, bu durumu tersine çevirmek için yapılması gerekenleri ve tedavi yöntemlerini anlattı.
Güneşin cildinize verdiği hasarı onarma zamanı!

Yaz aylarının ciltteki en büyük etkisinin nem kaybı ve  güneş lekeleri olduğunu söyleyen Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, bu durumu tersine çevirmek için yapılması gerekenleri ve tedavi yöntemlerini anlattı.

Yılın en güzel zamanlarını yaz mevsimini yaşıyoruz. Tatillere gidiyor, güneşin ve plajların tadını çıkarıyoruz. Sıcak kumlardan, serin sulardan enerjimizi alıyor, tazeleniyoruz. Peki acaba cildiniz bu maceradan sizin kadar memnun mu?

Yaz mevsiminin sıcak günleri, parlak güneşi cildinizde nem kaybına ve lekelerin oluşmasına yol açabilir. Bu dönemde cilde özel bir ilgi göstererek neminin artırılması ve ihtiyacı olan bakımın sağlanması gerektiğini söyleyen Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, sıcak günlerde cilt sağlığını korumak için yapılması gerekenleri anlattı.

Yazın cildin kaybı olan nemi geri kazandırmak önemli

Yazın cildimiz daha fazla kurur. Bu  kuruluğun birçok nedeni olduğunu dile getiren Dr. Yasemin Savaş, “Sıcak hava, terleme ve deniz suyu cildin doğal nem dengesini bozabilir. Ayrıca, klimayla serinletilen ortamlarda uzun süre kalmak da cildin nemini kaybetmesine neden olabilir. Kuruyan cilt, daha hassas hale gelir ve bu da güneş lekelerinin oluşumunu hızlandırabilir. Bu nedenle yazın cildinizin nemini korumanız çok önemlidir.” dedi. Mezoterapi, 6 nokta tekniği ve redermalizasyon gibi medikal estetik tedavileri ile cildin ihtiyacı olan nemi sağlamanın mümkün olduğunu söyleyen Dr. Yasemin Savaş şöyle devam etti:

“Mezoterapi tedavisi, hyaluronik asit ve vitaminler enjekte edilerek cildinize nem, parlaklık ve canlılık kazandırır. 6 nokta tekniği tedavisi de içeriğindeki yüksek konsantrasyondaki farklı hyaluronik asitler ve beraberinde peptit, aminoasitler sayesinde deri, bağ dokuları ve destek yağ dokularında elastin uyarısı ve nem kazancı sağlar. Redermalizasyon ise cildin derin katmanlarını yenileyerek daha pürüzsüz ve parlak bir görünmesini sağlar.’’

 Güneş lekeleri sadece estetik bir sorun değil, cilt sağlığını da tehdit edebilir

“Güneş ışınları cildimize parlaklık kazandırsa da, aynı zamanda cilt lekelerine neden olabiliyor.” uyarısında bulunan Dr. Yasemin Savaş, bu lekelerin yaz mevsiminde cildimizin daha fazla güneşe maruz kalması sonucu ortaya çıktığını söyledi.

Cilt lekelerinin özellikle yüz, boyun, eller ve dekolte gibi hassas bölgelerde daha belirgin hale geldiğine vurgu yapan Dr. Yasemin Savaş sözlerini şöyle tamamladı:

“Güneş lekeleri sadece estetik bir sorun değil, aynı zamanda cildinizin sağlığını da tehdit edebilir. Bu lekeler cildin daha hızlı yaşlanmasına yol açar. Leke tedavileri için kişinin ihtiyacına ve cilt tipine göre  lazer sistemleri, peelingler, mezoterapi, PRP, iğneli radyofrekans ve kişiye özel medikal cilt bakım tedavilerinden faydalanabilinir. 

Ayrıca, bu tedaviler dışında mutlaka güneş koruyucu kullanılması gerekir. Güneş koruyucunuz UVA ve UVB filtreleri ve minimum 15 koruma faktörü içermelidir. UVA, UVB ve infrared ışınlara karşı koruma sağlayan yeni nesil, akıllı güneş koruyucu kremleri de bulunmaktadır. Güneş koruyucular dışarı çıkılmadan 15 dakika önce uygulanmalı, terleme ya da suyla temas sonrası tekrar sürülmelidir. Unutmayın, sağlıklı bir cilt, kendinizi iyi hissetmenizi sağlar.”




Anahtar Kelimeler : Güneşin, cildinize, verdiği, hasarı, onarma, zamanı!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler