HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
6 Eylül 2024 Cuma Saat: 09:40

Stres ve Ağrıya Karşı Doğal Çözüm: Akupunktur

Özel Ordu Sevgi Hastanesi'nde hizmet veren Dr. Ünal İlhan, akupunktur tedavisi hakkında merak edilenleri anlatarak bu doğal tedavi yönteminin önemine dikkat çekti.
Stres ve Ağrıya Karşı Doğal Çözüm: Akupunktur

 Özel Ordu Sevgi Hastanesi'nde hizmet veren Dr. Ünal İlhan, akupunktur tedavisi hakkında merak edilenleri anlatarak bu doğal tedavi yönteminin önemine dikkat çekti. Akupunkturun, binlerce yıllık geçmişiyle günümüzde çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde etkili olduğunu belirten İlhan, özellikle ağrı ve stres yönetiminde başarılı sonuçlar verdiğini vurguladı.

Akupunktur Nedir?

Akupunktur, vücudun belirli noktalarına ince iğneler batırarak ağrı ve rahatsızlıkları hafifletmeye yönelik bir tedavi yöntemidir. Bu kadim teknik, Çin tıbbına dayanan bir uygulama olarak 17. yüzyıldan beri bilinmektedir. Dr. İlhan, akupunkturun birçok fizyolojik sorunu iyileştirme potansiyeline sahip olduğunu dile getiriyor.

Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Akupunkturun geniş bir tedavi yelpazesi sunduğunu belirten Dr. İlhan, özellikle aşağıdaki rahatsızlıklarda faydalı olduğunu söyledi:

Bel ve boyun ağrıları

Kireçlenme (Osteoartrit)

Diz ağrıları

Migren ve baş ağrıları

Mide bulantısı

Romatizmal eklem iltihabı

Tedavi Süreci Nasıl İlerliyor?

Tedavi sırasında kullanılan ince çelik iğnelerin ağrısının minimal olduğunu belirten İlhan, iğnelerin ağrı veya basınç hissedilen bölgelere yerleştirildiğini anlattı. Gerektiğinde iğneler ısıtılabilir ya da hafif elektrik akımı uygulanabilir. Akupunktur seansı sonrasında birçok hasta kendini enerjik ve rahatlamış hissetmektedir.

Akupunktur Kimlere Uygulanabilir?

Dr. İlhan, akupunkturun güvenli bir şekilde herkes için uygulanabilir olduğunu vurguladı. Özellikle kemoterapi sonrası bulantı ve kusma, diş ağrısı, fibromiyalji, migren ve solunum bozuklukları gibi rahatsızlıklarda etkili olduğunu belirtti. Yan etkisi olmayan bu yöntem, doğru şekilde uygulandığında çocuklar için de güvenlidir.

Hijyenin önemine dikkat çeken İlhan, sterilize edilmiş iğnelerin kullanılması gerektiğini ve tedavinin mutlaka uzman ellerde yapılmasının önemini hatırlatarak, akupunktur konusunda daha fazla bilgi almak isteyenleri Özel Ordu Sevgi Hastanesi’ne davet etti.

BAHAR BALCI




Anahtar Kelimeler : Stres, ve, Ağrıya, Karşı, Doğal, Çözüm:, Akupunktur

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler