HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
7 Eylül 2024 Cumartesi Saat: 09:39

Sıvı Diz Proteziyle Ağrılarınıza Veda Edin!

Ordu'da, ileri derecede diz kireçlenmesi yaşayan hastalar için ameliyatsız bir ağrı tedavisi yöntemi olan "Sıvı Diz Protezi" büyük ilgi topluyor.
Sıvı Diz Proteziyle Ağrılarınıza Veda Edin!

 Diz kireçlenmesinde ameliyatsız ağrı tedavisi sağlayarak insanların ilgisini çeken ve merak uyandıran sıvı diz protezi ile ilgili tüm detayları Özel Ordu Sevgi Hastanesi, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Haci Önder anlattı.

Sıvı Diz Protezi Nedir?

Sıvı diz protezi, eklem içi enjeksiyonla uygulanan bir tedavi yöntemidir. Arthrosamid ticari adıyla bilinen bu hidrojel, poliakrilamid maddesinden oluşur. Tedavi, ileri derecede diz kireçlenmesi olan hastalara yönelik ağrı hafifletici etkisiyle öne çıkmaktadır.

Nasıl Uygulanır?

Poliklinik şartlarında yapılan bu işlem, anestezi gerektirmez. Uygulama sırasında steril koşullara büyük önem verilir. İşlemden hemen sonra hastalar günlük yaşamlarına devam edebilir ve evlerine dönebilirler.

Nasıl Etki Eder?

Tedavi, ağrıyı azaltarak hastaların daha rahat hareket etmelerini sağlar. Diz eklem sıvısının yoğunluğunu artırır, eklemin yağlanmasına ve yastıklama etkisi yaratmasına yardımcı olur. Ancak sıvı diz protezi, diz kıkırdağını yenileyici bir etkiye sahip değildir.

Kimler İçin Uygundur?

Bu tedavi yöntemi, diz protezi ameliyatına uygun olmayan, kalp veya nörolojik rahatsızlıkları olan hastalar için ideal bir alternatiftir. Yüksek riskli durumlarda sıvı diz protezi iğnesi, hastaların ağrısız bir yaşam sürmesine yardımcı olabilir.

Aynı Anda İki Dize Uygulanabilir mi?

Evet, sıvı diz protezi iğnesi her iki dize aynı anda uygulanabilir.

Bu yeni tedavi yöntemi, diz kireçlenmesinden muzdarip olan hastalar için umut vadediyor. Ortopedi uzmanı Op. Dr. Haci Önder, tedavi hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen hastaları Özel Ordu Sevgi Hastanesi'ne davet ediyor.

ZÜLAL AKYÜZ




Anahtar Kelimeler : Sıvı, Diz, Proteziyle, Ağrılarınıza, Veda, Edin!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler